Kuriems Zodiako ženklams labiausiai sekasi ir nesiseka mokykloje

Kviečiame pasiskaityti mokinio horoskopą: koks Zodiako ženklas labiausiai linkęs į mokslus, o koks į mokyklą mielai ir neitų?

Avinas


Šio Zodiako ženklo vaikas mokykloje elgiasi taip pat, kaip ir namuose. Jis turi savo tvirtą nuomonę. Pomėgių šie vaikai paprastai turi daug ir įvairių. Nieko keisto, kad iš pradžių Avinas mėgina vieną veiklą, kitą, trečią. Jis tikrai suras jo širdžiai mėgstamą užsiėmimą.


Mokslai Avinui sekasi pakankamai lengvai. Tai drąsūs, imlūs vaikai. Jie stebina mokytojus savo nuovokumu. Tiesa, ne visi dalykai vienodai patinka šio ženklo vaikams. Jie gana anksti susidaro savo nuomonę ir vienas pamokas mėgsta labiau už kitas. Žinoma, ir stengiasi ten, kur jam mieliau.


Jautis


Jei mokykloje rinktume mokinį, kuris užduoda daugiausia klausimų, šį titulą, ko gero, laimėtų vaikas Jautis. Net jei jis supranta mokomą dalyką, jis vis tiek ko nors paklaus mokytojos ar bendraklasių - tam, kad dar kartą įsitikintų, jog viską suprato ar padarė teisingai.


Jaučiams kartais gali pritrūkti iškalbos, todėl kartais dėl to nukenčia pažymys, nors vaikas ir išmano dalyką, kurį atsakinėja. Pradinėse klasėse tėvai turėtų daugiau skirti laiko vaiko pamokų ruošai namuose: paklausinėkite, kaip jis suprato vieną ar kitą dalyką, tegul atpasakoja jums tai, ką skaitė. Vaikui Jaučiui svarbus yra dienos režimas. Jei laiku nenuėjo miegoti, nepavalgė, tai atsiliepia jo gyvenimo kokybei.


Dvyniai


Dvyniams patinka mokytis, eiti į mokyklą, bendrauti su bendraklasiais. Jiems itin sekasi kalbos. Dvyniams mokytis netrukdo ir popamokinė veikla - jie mielai lanko būrelius ir viską suspėja. Kartais nei iš šio, nei iš to, dienyne šalia gerų Dvynių gautų pažymių gali atsirasti prastesni. Kodėl taip yra? Gali būti dėl to, kad susidomėję nauja informacija, jie užmiršta senąją. Dvyniai turi tokį bruožą, kad kartais mokosi gana paviršutiniškai, nesigilindami į pačią reikalo esmę.


Vėžys


Vėžio mokymosi stilių galima apibūdinti kaip filosofišką. Jie mėgsta padiskutuoti, pasvarstyti, todėl neretai humanitariniai ir socialiniai mokslia jiems sekasi labiau, negu tikslieji. Būna, kad mokykloje Vėžys itin susidomi viena pamoka ir būtent šioje srityje jis stengiasi būti pats geriausias. Tai gali būti istorija, kalba. Juk būtent šiose pamokose nereikia kalti visko mintinai, o galima daryti savo išvadas, pamąstyti ir išreikšti savo nuomonę. Jeigu taip nutiko ir jūsų vaikui, neslopinkite šio įgūdžio, verčiau pagalvokite, kaip padėti jam išmokti matematiką. Tam yra ne vienas būdų, pavyzdžiui, pasamdyti korepetitorių.


Liūtas


Liūtai noriai eina į mokyklą. Ir žinote, kas jiems labiausiai patinka joje? Ogi kai liūtas pakviečiamas prie lentos. Juk tuo metu į jį susminga dešimtys akių, jis yra dėmesio centre. O tai Liūtui patinka. O ką, jeigu pamoka neišmokta? Niekis, Liūtas ras būdą, kaip išlipti iš balos sausas. Liūtai mėgsta visur ir visada būti pirmi. Jiems patinka projektiniai darbai, mokymasis kolektyve. Mokykloje šio ženklo vaikai mielai dalyvauja visuomeninėje veikloje - tampa klasės seniūnais, mokinių tarybos nariais. Toks įvairiapusiškumas ir padeda jiems tapti klasės lyderiais, mokytojų numylėtiniais.


Mergelė


Tai ne šiaip sau mokiniai, tai „vaikščiojančios enciklopedijos". Tėvai jais didžiuojasi, mokytojai rodo kitiems pavyzdžiu ir neatsidžiaugia, kad ir šiais laikais yra vaikų, kuriems žinios - vertybė. Iš tiesų, Mergelė yra tas Zodiako ženklas, kuris džiaugiasi sužinojęs kažką naujo. Tai turtina jį. Mergelė yra tas mokinys, prie kurio per pertraukas rikiuojasi vaikai, kad gautų nusirašyti. Įdomu, kad šis Mergelės bruožas lydės visą gyvenimą. Visą gyvenimą Mergelė bus linkęs pasisemti naujų žinių, mokytis ir tobulėti kaip asmenybė.


Svarstyklės


Svarstyklės mokykloje jaučiasi gerai, nes joms sekasi mokslai. Tiesa, įdomiausia mokytis tada, kai mokytoja ne nuobodžiai skaito, kas parašyta vadovėlyje, o improvizuoja ir kūrybiškai pateikia mokomąją medžiagą. Auginti augalus iš sėklytės, ieškoti skirtingų kerpių rūšių miške Svarstyklėms visada įdomiau, negu vartyti vadovėlį. Šio ženklo vaikai ne visi mėgsta skaityti knygas. Jie yra labiau iš tų žmonių, kurie informaciją įsisavina ją girdėdami, per pojūčius, o ne skaitydami. Tėvų užduotis - kad namuose visada būtų įdomių knygų, kad vaikui skaitymas asocijuotųsi su malonia veikla, kurios metu galima sužinoti daug įdomių dalykų. Svarstyklėms dažnai patinka istorija, kalbos. Jie patys būna neblogi pasakotojai, todėl užaugę tampa puikūs pedagogai.


Skorpionas


Sumanūs ir atsakomybės jausmą turintys mokiniai. Jų įžvalgus protas maloniai stebina mokytojus. Prisimena tai, ką mokėsi anksčiau - tai labai svarbu mokantis naujų dalykų, kurių pagrindas yra ankstesnės žinios. Skorpionai turi analitinį protą, mėgsta matematiką, tiksliuosius mokslus. Renkantis mėgstamiausią discipliną, Skorpionui didžiulės įtakos turi pedagogo autoritetas. Jei Skorpionas negerbia tam tikro dalyko mokytojo ar abejoja jo kompetencija, jam šis dalykas ir seksis prasčiausiai iš visų.


Šaulys


Jeigu reikia geriausio klasės seniūno, išrinkite Šaulį. Jis kuo puikiausiai įvykdys atsakingas užduotis. Šauliui reikia visada suteikti darbo ir veiklos, kitaip jis pasidarys didžiausiu klasės triukšmadariu. Šaulys nemėgsta būti kviečiamas prie lentos, daug labiau jam sekasi, kai jis atsiskaito rašydamas testą, referatą. Paklaustas, kokia pamoka jam labiausiai patinka, dažnai išgirsite atsakymą : „Visos" arba „Jokia". Taip ir yra, tačiau fizinio lavinimo ar technologijų užsiėmimų jis iš tiesų nemėgsta praleisti.


Ožiaragis


Ožiaragiui labai svarbus galutinis rezultatas, todėl šio ženklo vaikas nuo mažų dienų supranta, kad norint pasiekti, jis turi dėti daug pastangų, gerai mokytis. Ožiaragiai noriai ruošia namų darbus ir ruošiasi kontroliniams darbui. Auginantys Ožiaragį tėvai gali būti ramūs, kad jo dienyne gerų pažymių visada bus daugiau už prastus. Gali būti, kad Ožiaragis rinksis tokią profesiją, kurios dalyką pamėgo nuo pirmos klasės. Ožiaragiai yra pakankamai pastovūs ir nesiblaškantys tarp šimto būrelių bei pomėgių vaikai.


Vandenis


Mokslai Vandeniui sekasi lengvai, tačiau jis neapkenčia formalumų, rėmų ir stereotipų, kurių apstu švietimo sistemoje. Labiausiai tinkamas mokymosi metodas - netradicinis, kūrybiškas. Labai svarbu, kad Vandenis turėtų progą save realizuoti - išreikšti nestandartinį požiūrį į kai kuriuos dalykus. Vandeniai paprastai nebūna tarp dvejetukininkų, jų pažymiai geri. Jeigu mokytojas užduoda išmokti eilėraštį pasirinktinai, Vandenis pasirinks patį keisčiausią, originaliausią, gal net ilgiausią eilėraštį. Jis nori išsiskirti iš minios.


Žuvys


Vaikas, kurio fantazija beveik neribota. Dėl to kartais šio ženklo vaikai pamokose būna šiek tiek išsiblaškę. Tačiau tai nekenkia jų rezultatams, nes Žuvys moka klausytis ir lengvai įsisavina naują medžiagą. Žuvys apdovanoti puikia intuicija, o tai padeda jiems ir mokykloje. Mėgstamiausios pamokos yra tos, kuriose mokiniams palikta vietos kūrybai, fantazijai ir laisvai saviraiškai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis