Mergaitei pradeda augti krūtys: ką svarbu žinoti

Praktiškai nėra tokios moters ar merginos, kuri būtų patenkinta savo krūtimis ir jų dydžiu. Ypač tai būdinga jaunoms mergaitėms


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Daina, kuri nuramina verkiantį vaiką
Akušerė atskleidžia paslaptis, kurias žinodamos moterys pagimdo lengviau

Mokslas, ko gero, niekada nepateiks vieno konkretaus atsakymo į šį klausimą, bet yra kelios bendros išvados.

Genetika

Krūtų forma ir dydis, kaip ir kiti fiziniai parametrai, tiesiogiai priklauso nuo genetikos. Pažvelk į savo mamą, tetas, močiutes – jų kūno sudėjimas yra pavyzdys, kaip tu atrodysi po dvidešimties, trisdešimties metų. Paklausinėk jų, kada joms pradėjo augti krūtinė.

Vida Press

Hormonai

Taip pat krūtų augimo procesui turi įtakos hormonai ir menstruacijų ciklas. Kai hormonų pusiausvyra yra normali, organizme gaminasi užtektinai estrogenų, formuojasi moteriškesnė figūra. Ar pameni, kada tau prasidėjo mėnesinės? Prie to amžiaus pridėk trejus metus – būtent per tiek laiko tavo krūtinė visiškai susiformuos. Tačiau vėliau krūtų formą ir dydį pakoreguos nėštumas, gimdymas ir žindymas.

Kiti veiksniai

Krūtinės dydžiui ir išvaizdai svarbūs yra tokie veiksniai, kaip tautybė, fizinė organizmo būklė, gyvenamoji vieta, mityba, svoris. Pavyzdžiui, įrodyta, kad pietinių ir rytinių regionų šalyse gyvenančios moterys daug greičiau suauga, nei jų bendraamžės iš šiaurinių ar vakarinių regionų. Taip pat ir jų krūtys susiformuoja daug greičiau. Be to, kūnas vystosi greičiau, jei sveikai ir taisyklingai valgome.

Fizinis aktyvumas

Jei mažai judi, krūtinė vystosi lėčiau, ir atvirkščiai.

Vida Press

Kaip padidinti krūtinės apimtį?

Jau išsiaiškinome, iki kokio amžiaus auga krūtinė, o dabar šiek tiek aptarsime, kaip be plastinės chirurgijos galima padidinti krūtinės apimtį.

Mūsų laikais yra sugalvota daug specialių pratimų, kurie padeda sustiprinti krūtinės raumenis.

Yra pratimų, padedančių pagražinti krūtų formą, išlaikyti jų stangrumą. Taip pat įtakos krūtinės dydžiui ir formai turi mūsų racionas. Įtrauk į jį produktus, turinčius daug gerųjų riebalų ir baltymų, taip pat vitaminų. Manoma, kad gerų rezultatų padeda pasiekti valgymas daugiau kopūstų, morkų ir pupų.

Tinkama liemenėlė

Paauglės krūtinė auga, todėl svarbu, kad ji dėvėtų tinkamą liemenėlę – nei per didelę, nei per mažą. Neprisipirk per daug vieno dydžio liemenėlių, nes gali greitai prireikti jų didesnių. Pirmosios liemenėlės rekomenduojamos iš natūralių medžiagų, su patogiomis, reguliuojamomis petnešėlėmis. Būtinai matuokis pirkdama liemenėlę: kabinoje pakelk rankas į viršų, ištiesk į šonus – pamatysi, ar tau ją dėvėti iš tiesų patogu.

Vida Press

Kaip išsaugoti gražią ir stangrią krūtinę?

- Reguliariai naudok kontrastinį dušą, kurio metu apytikriai penkias minutes masažuok krūtinę sukamaisiais judesiais;

- Atsispaudimai nuo sienos, atsispaudžiant viršutine kūno dalimi apie 30 kartų;

- Suglausk delnus lyg ruošdamasi maldai ir stipriai spausk rankas vieną į kitą;

- Naudok kokybiškus kremus ir kitas priemones krūtinės zonai. Jais krūtinę tepk sukamaisiais judesiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis