Nustebsite, kas gyvenime pasiekia daugiau: paklusnūs ar nepaklusnūs vaikai

Naujausio tyrimo rezultatai gali šiek tiek nuraminti tuos tėvus, kurie iš savo atžalų kasdien girdi: „Ne, aš to nedarysiu".


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Nepaklusnūs vaikai suaugę uždirba daugiau

Naujausias tarptautinis tyrimas atskleidė, kad nepaklusnūs vaikai suaugę uždirba daugiau. Liuksemburgo universiteto, Ilinojaus universiteto Erbanoje-Šampeinėje ir Berlyno laisvojo universiteto mokslininkai stebėjo 745 asmenų iš Liuksemburgo raidą nuo 12 iki 52 metų. Tyrėjai pastebėjo, kad tie, kurie vaikystėje nepripažino autoritetų, suaugę paprastai turi didesnes pajamas.

Pasak mokslininkų, tai reiškia, kad taisyklių nepaisymas ir nepagarbus elgesys vaikystėje, kartu su intelekto koeficientu, tėvų socioekenominiu statusu ir išsilavinimu, „prognozuoja" didesnes pajamas suaugus. Kitaip tariant, nepaklusnūs vaikai suaugę yra sėkmingesni už paklusniuosius ir uždirba daugiau.

Ekspertai šią tendenciją bando paaiškinti remdamiesi keliomis teorijomis. Žmonės, kurie nepripažįsta jokių autoritetų, agresyviau derasi dėl savo darbo užmokesčio, be to, konkurencijos sąlygomis jie gali geriau įsitvirtinti už savo bendraamžius.

Be to, jie yra labiau pasiruošę pažeisti įstatymus ar bent jau abejotinai elgtis, siekdami padidinti savo pajamas. Nors minėto tyrimo imtis nebuvo didelė, rezultatai antrina kitų tyrimų išvadoms, kurios byloja, kad nuo autoritetų apsiginti sugebantys vaikai suaugę dažniau tampa verslininkais.

Mokslininkai „profesinę sėkmę" matavo pasitelkę „karjeros indeksą", kuris grindžiamas pareigų prestižu ir socioekonominiu statusu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis