Tragedija: mirė iš dviaukštės lovos iškritęs vaikas

Neįtikėtina tragedija šiomis dienomis nutiko Austrijos miestelyje Hellmonsodt. Ryte atėjusi žadinti dukters keltis į mokyklą, motina ją rado gulinčią negyvą ant grindų.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

12 metų Florentina miegojo 130 cm aukščio lovoje. Kodėl ji iškrito naktį, kol kas nėra žinoma. Spėjama, kad mergaitė galėjo iškristi būdama pusiau miego būsenoje arba naktį lipo žemyn ir nepataikė ant laiptelio. Teismo medikai konstatavo, kad mergaitei lūžo kaukolė bei kaklo slankstelis ir nukritusi ant grindų ji iš karto mirė.

Ir tėvai, ir mokyklos, kurią lankė mergaitė, bendruomenė patyrė didelį šoką. Prie mokyklos iškelta juoda gedulo vėliava, o vaikams buvo surengtos specialios pamokos, kurių metų paaiškinta, kokia tragedija įvyko.

Kaip žiniasklaidai interviu kalbėjo mokyklos direktorius Klaus Nimmervoll, po šio įvykio kitą dieną atėję vaikai į mokyklą pasakojo bijoję miegoti dviaukščių lovų antrame aukšte.

Aukštai nuo grindų esančios lovos būna ir dviaukštės, ir vienaaukštės. Vienos šeimos jas mėgsta dėl gražaus dizaino ir todėl jos tampa ne vienų namų puošmena. Be to, jos būna patogios tuo atveju, kai namuose mažai vietos ir keli vaikai miega viename kambaryje skirtinguose lovos aukštuose - pirmame ir antrame.

Pranešama, kad lova, iš kurios iškrito mergaitė, turėjo sertifikatą ir atitiko visus saugos reikalavimus.

Florentinos tėvai ištikti šoko, šiuo metu su jais dirba psichologai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis