Edukacinė laida vaikams MOKSLO PELĖS: apie gerąsias ir piktąsias dujas

Edukacinis DELFI TV projektas „Mokslo pelės" toliau supažindina mūsų pačius mažiausius žiūrovus su fizikos ir chemijos reiškiniais bei juose slypinčiais pavojais.

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Šįkart laboratorijos peliukai Pelas ir Grūdas paaiškins vaikams, kas yra dujos, kaip nuo jų priklauso orų kaita, be kokių dujų negalėtume gyventi, o kurių dujų reikia saugotis kaip ugnies.

Šis laidų ciklas turi du tikslus: sudominti vaikus mokslo žiniomis bei pamokyti juos, kaip saugiai elgtis su mokslo laimėjimais kasdieniame gyvenime.

Kaip teigia psichologai, vaikai kur kas klusniau paisys įvairių tėvų draudimų ir nurodymų, jei jie bus pagrįsti moksliškai, o būtent tai „Mokslo pelės" ir daro.

Šiandien Pelas ir Grūdas papasakos, kaip atskirti gerąsias dujas nuo piktų, ir kaip nuo piktų dujų apsisaugoti. Mažyliai taip pat sužinos, kuo skiriasi dujos, skysčiai ir kieti kūnai bei iš ko jie sudaryti. O dar vienas spalvingas eksperimentas paaiškins vaikams, kaip karštų ir šaltų dujų srovės veikia orus už lango ir formuoja mūsų klimatą. Bet svarbiausia, kad pažiūrėję šią laidelę vaikai nebeturėtų kelti klausimo, kodėl jiems draudžiama jungti dujinę viryklę be suaugusiųjų priežiūros!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis