Geriausios šeimai skirtos programėlės

Jei jūs ir jūsų namiškiai nepraleidžia dienos be išmaniojo telefono, į kiekvieno telefoną rekomenduojame atsisiųsti geriausias programėles, skirtas naudoti artimiausių šeimos narių rate.

Kasdieniam planavimui

Svarbiausiems šeimos darbams ir įvykiams planuoti tiks „Appy Award" apdovanojimą, kaip geriausia šeimai skirta programėlė, gavusi „Cozi App". Ši aplikacija paverčia išmanųjį telefoną arba planšetę į patogų šeimos reikalų organizavimo įrenginį, kuriame galima rasti kalendorių, pirkinių, darbų sąrašus ir kitus planavimo įrankius.

Visi šeimos nariai kalendoriuje gali žymėtis ir matyti vienas kito darbus, gauti priminimus apie svarbiausiu dienos įvykius. Visiems pasiekiamame pirkinių sąraše, kiekvienas gali pažymėti jau nupirktus ar namuose trūkstamus produktus. Programėlėje taip pat yra šeimos žurnalas – platforma, kurioje kiekvienas gali įkelti nuotraukas ir tokiu būdu svarbiomis dienos akimirkomis pasidalinti su kitais šeimos nariais.

Nerimui sumažinti

Kiekvienas tėvas jaudinasi dėl savo vaikų, rūpinasi jų saugumu ir todėl nori būti užtikrintas, kur per dieną laiką leidžią jų atžalos. Programėlė „Life360" - kaip tik tokiems tėvams. Tai tarsi šeimos katalogas, leidžiantis matyti, ar atžalos yra mokykloje, ar po pamokų grįžo namo – jų buvimo koordinatės rodomos specialiame žemėlapyje.

Užtenka atsiųsti programėlę į kiekvieno šeimos nario telefoną ir įtraukti kiekvieną į specialų šeimos ratą. Beje, telefono vietos atpažinimo funkcija padės įrenginį atrasti pametus.

Rūpinimuisi vaikų sveikata

Mūsų dienomis daugelis tėvų supranta, jog išmanieji prietaisai iš tiesų palengvina gyvenimą, todėl jais naudotis leidžia ir savo vaikams. Kita vertus, labai svarbu, kad naudojimasis išmaniuoju telefonu ar planšete būtų taisyklingas. Kad ir žiūrėjimas į įrenginio ekraną tinkamu atstumu, taip apsaugant akis. Siekiant tą užtikrinti, visai neseniai pristatyta programėlė „Samsung Safety Screen". Joje - pažangi veido atpažinimo funkcija. Kai planšetė ar išmanusis telefonas laikomas per mažu atstumu nuo akių, pasirodžius simboliniam programėlės paveikslėliui, ekranas užrakinamas. Įrenginiu neleidžiama naudotis iki tol, kol vaikas nepasirenka tinkamo žiūrėjimo atstumo.

Šeimos istorijai atminti

Turbūt nėra tinkamesnės progos nei šeimos diena, pradėti pildyti genealoginį medį. Genealogai suskubs teigti, kad tai be galo rimtas ir sudėtingas mokslas, tačiau pradedantiesiems čia gali pasitarnauti išmaniesiems įrenginiams skirta programėlė. Pavyzdžiui, visiems Android įrenginiams pritaikyta programėlė „MyHeritage". Šioje platformoje galite išsaugoti ir dalintis savo šeimos istorija labai paprastai – fiksuoti ir dalintis tiek nuotraukomis bei atsiminimais, atrasti daugiau informacijos apie savo protėvius milijardiniuose istoriniuose įrašuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis