Kaip neprašauti renkantis pačiūžas

Čiuožimas ant ledo su pačiūžomis patinka daugeliui vaikų. Kaip išsirinkti tinkamas pačiūžas, kurios netrukdytų čiuožti ir mėgautis žiemos malonumais? Keletas patarimų iš praktikos.

Pirkti ar skolintis?

Pačiūžos - brangus malonumas, kurių kaina prasideda nuo keliasdešimt eurų. Prieš įsigyjant jas, apsvarstykite, kaip dažnai jos bus naudojamos. Jeigu su vaiku čiuožti ant ledo ketinate eiti kartą ar kelis per metus, pasvarstykite galimybę jas nuomotis. Prie didžiųjų ledo arenų visada yra tokia galimybė. Dar geresnė išeitis - pirmam kartui pasiskolinti pačiūžas. Jeigu ant pačiūžų vaikas stosis pirmą kartą, sunku įsivaizduoti, kaip jam patiks ši veikla. Jeigu vaikas norės dažniau čiuožti ant ledo, be abejo, apsvarstykite galimybę jas įsigyti.

Vida Press

Reikia matuotis

Jeigu pačiūžas perkate parduotuvėje, atsiveskite ir patį vaiką. Svarbu, kad apsiavęs pačiūžomis, vaikas ant jų atsistotų ir tada pasakytų - ar jos nespaudžia ir neveržia. Jeigu vaikui matuojantis kažkas netinka, sukelia diskomfortą, ieškokite kitų, juk čiuožiant net menkas nepatogumas gali jaustis dar labiau.

Vida Press

Pačiūžų batų medžiaga

Profesionalūs sportininkai patartų rinktis odines pačiūžas - apsiavus jas, kvėpuoja koja. Tačiau jei neketinate auginti sportininko ir pačiūžų reikia keliems kartams per žiemą - galima rinktis ir plastikines.

Vida Press

Dydis

Renkantis pačiūžas, rekomenduojama ieškoti maždaug dydžiu arba dviem didesnių už jūsų batų dydį. Jeigu vaikas avi 35 dydžio batus, pabandykite pasimatuoti 36/37 dydžio pačiūžas.

Jeigu pirksite per mažas pačiūžas, vaikui bus nepatogu čiuožti, nes jos spaus ir trins kojas. Tuo tarpu per didelės pačiūžos trukdo mokytis čiuožti, vaikas gali dažnai kristi, nes jam sunku išlaikyti pusiausvyrą dėl neteisingo kūno svorio centro.

Vida Press

Kiti patarimai renkantis pačiūžas vaikui:

- Vaikams tinkamiausios pačiūžos, turinčios pakietintą pačiūžos bato dalį ties kulkšnimi, tai sutvirtina kojos stabilumą apsiavus pačiūžą ir apsaugo nuo išnirimų.

- Pačiūžose esantis minkštas tekstilės pamušalas vaikui bus malonesnis kojai. Taip pat yra pačiūžų su išimamu pamušalu, kurį galima išėmus skalbti ir džiovinti.

- Vaikams tinka tokios pačiūžos, kurių reguliuojamas dydis. Taip jų užteks keliems sezonams.

- Patogus pačiūžų užsegimas taip pat svarbus kriterijus renkantis jas.

Vida Press

- Pačiūžų būna įvairiausių spalvų - mėlynų, raudonų, išmargintų skirtingais raštais, tačiau renkantis jas, pagalvokite praktiškai: jei nuspręsite savo vaiko pačiūžas parduoti, su neutralios spalvos pačiūžomis tai padarysite greičiau.

- Atminkite, kad kuo daugiau papildomų funkcijų turi pačiūžos, tuo jos brangesnės, taigi, įvertinkite, kaip dažnai vaikas čiuoš ir ar jam to reikia.

- Ne mažiau svarbu, kad renkantis pačiūžas, nepamirštumėte įsigyti šalmo ir rankų bei kojų apsaugų. Tai būtinas pačiūžų priedas besimokantiems čiuožti ant ledo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis