„Labaiteatras“ kviečia vaikus į netradicines pamokas

Šeimai kuriantis „Labaiteatras" naująjį sezoną pradeda pačių inicijuotu tęstiniu projektu „Į pamoką su „Labaiteatru".

Projektas skirtas Vilniaus bei kitų Lietuvos miestų ikimokyklinio irmokyklinio (iki 12 metų) amžiaus moksleiviams ir jų mokytojams, siekiant plėsti netradicinio ugdymo galimybes, ugdyti kūrybiškus, mąstančius ir smalsius vaikus.

Įdomesnė pamoka teatre

Kūrėjai ikimokyklinukus, pradinukus ir jų mokytojus kviečia apsilankyti edukaciniuose spektakliuose-žaidimuose „Aplink pasaulį", "Aplink pasaulį 2", „Interviu su šlykštukais",teatralizuotame koncerte „Kai užaugsiu būsiu...", o drąsiausius 9-12 metų žiūrovus – pirmojoje šio sezono premjeroje – siaubo spektaklyje „Siaubo pasakos".

Spektakliai bus rodomi darbo dienomis, moksleiviams tinkamu laiku, Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejuje Vilniuje bei kultūros centrų ir bibliotekų salėse kituose Lietuvos miestuose.

„Visi šie spektakliai gali tapti įdomesne pasaulio ar gamtos pažinimo, lietuvių literatūros,tautosakos ar geografijos pamoka. Spektaklių interaktyvumas suteikia galimybę vaikams patiems dalyvauti spektaklio veiksme, todėl edukacinę medžiagą jie pasisavina daug efektyviau, – sako spektaklių režisierė Agnė Sunklodaitė.

Jeigu žiūrovai pageidaus, po spektaklio bus organizuojami susitikimai su spektaklio kūrėjais,kurių metu jaunieji žiūrovai galės užduoti visus jiems rūpimus klausimus.

Šį projektą „Labaiteatro"kūrėjai vykdo jau trečius metus ir labai džiaugiasi, kad sulaukia gausybės gerų atsiliepimų.„Džiugu, kad mokytojai su savo auklėtiniais sugrįžta pas mus, kartais po keletą kartų lanko tuos pačius spektaklius. Tai tik įrodo, kad dirbame teisinga linkme", - sako „Labaiteatro" vadovas Deividas Gnedinas.

Spektaklio – žaidimo žanras suteikia galimybę spektaklyje „Aplink pasaulį" ir teatralizuotame koncerte „Aplink pasaulį 2" keliauti po skirtingas šalis, tapti netgi tų šalių gyventojais, spektaklyje „Interviu su šlykštukais" paimti interviu iš Sliekų, Vorės, Rupūžės, Gyvatėsir sužinoti daug įdomių dalykų apie šiuos gyvūnus arba „pasimatuoti" įvairias profesijas teatralizuotame koncerte „Kai užaugsiu būsiu...".

Žaidimas – puikus pagalbininkas, ugdant jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikus. „Susitikime ir pažaiskime kartu !",- kviečia „Labaiteatro"kūrėjai.

Sezono naujiena – siaubo spektaklis

Šį sezoną projektą „Į pamoką su „Labaiteatru" papildo naujausias teatro spektaklis „Siaubo pasakos", pagal legendinę Norberto Vėliaus surinktų lietuvių liaudies sakmių knygą „Sužeistas vėjas". Kas naktimis vaidenasi prie kapinių, kokios pasiklydę švieselės vienišus keleivius lydi, kaip atrodo vilkolakiai, žiburiniai ir kodėl Perkūnas velnių nemėgsta – daug siaubingai baisių, betįdomių dalykų šiame spektaklyje galima bus sužinoti 9-12 metų amžiaus žiūrovams.

Spektaklio kūrėjams ši knyga – viena iš mėgstamiausių skaitytų vaikystėje „Mes, spektaklio kūrėjai, užaugome skaitydami šias sakmes, puikiai prisimename save drebančius iš baimės, bet trokštančius skaityti toliau" - prisimena spektaklio režisierė Agnė Sunklodaitė. Ji teigia, jog būtent šiai - 9-12 metų amžiaus grupei priklausantiems žiūrovams trūksta didesnio dėmesio. Neatsitiktinai pasirinktas siaubo žanras – „Šios amžiaus kategorijos vaikus sudominti tautosaka nėra lengva, reikia rasti šiuolaikišką priėjimą prie medžiagos, pritaikyti ir aktualizuoti ją taip, jog būsimas žiūrovas įsitrauktų į spektaklį nuo pirmosios jo minutės", todėl senosios Lietuvių liaudies sakmės čia pateikiamos labai vizualiai, išradingai ir... šiuolaikiškai!

Artimiausi spektakliai:

„Aplink pasaulį 2" rugsėjo 26 d. ir 27 d. 10 val.

„Interviu su šlykštukais" spalio 4 d. 10 val.

„Kai užaugsiu būsiu" spalio 12 d. 10 val.

Spektakliai bus rodomi Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, Vilniaus g. 41.

Užsakymo nr.: PT_75760583

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis