Pirmoko pasas - dovana kiekvienam pirmaklasiui

Rugsėjo 1-ąją kiekvienas pirmokas gaus Lietuvos pirmoko pasą. Šiuos simbolinius dokumentus visiems pirmokėliams dovanoja Švietimo ir mokslo ministerija.

Pirmoko pase trumpai ir žaismingai supažindinama su Lietuvos gamta, kalba, miestais, kariuomene, gretimomis šalimis, pateikiama faktų iš Lietuvos istorijos, Lietuvos himnas, papasakojama apie svarbiausius Lietuvos simbolius - Vytį ir vėliavos spalvų reikšmę.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Patarimai tėvams, kurių vaikas pradeda lankyti darželį. Naujas projektas
5 mamų tipai: kokia esate jūs?

Pirmokėliai čia suras ir patarimų, kaip saugiai elgtis kelyje ar gatvėje, ir kt. Kaip ir ankstesniuose pasuose bus galimybė pasižymėti svarbiausius pirmųjų mokymosi metų įvykius, įsiklijuoti savo ir klasės nuotraukas, - ir ne tik pirmoje klasėje, bet ir visus 12 mokslo metų.

Atskiras puslapis skirtas lietuviškoms mokykloms užsienyje. Keli šimtai pirmokų pasų kaip valstybės dovana šiemet iškeliaus į 31 lietuvišką mokyklą užsienyje.

Šiemet į pirmąsias klases susirinks daugiau nei 29 tūkstančiai pirmokų - maždaug tūkstančiu daugiau nei pernai.

Pirmuosius Lietuvos pirmoko pasus gavo vaikai, mokyklos duris atvėrę 2004 m. Savo stilistika pirmoko pasas primena tikrąjį pasą ir yra simbolinis dokumentas, patvirtinantis, kad vaikas tapo mokiniu ir pradėjo lankyti mokyklą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis