Vaikai kviečiami atlikti saugumo testą internete

Vasara – nuostabus metas vaikams: jie palieka mokyklinius suolus ir vis daugiau laiko leidžia su draugais. Tiesa, tą jie daro be akylaus suaugusiųjų dėmesio ir sugalvoję įvairiausių užsiėmimų ar ieškodami nuotykių dažnai dar pasiduoda ir draugų įtakai.

Svarbu atsiminti, kad vaikai nėra tiesiog maži suaugusieji: jie neprognozuoja galimų savo veiksmų pasekmių, itin dažnai nemoka priimti tinkamų sprendimų, netinkamai naudojasi įvairia įranga, turi prastą fizinį pasirengimą ir jiems labai trūksta žinių apie saugų elgesį. Vaikų sužalojimai buvo ir išlieka didelė problema – jie dažnai patiria rimtų traumų.

Todėl labai svarbu kuo dažniau priminti vaikui apie saugaus elgesio taisykles, įvertinti jų turimas žinias ir ugdyti sveiką savisaugos jausmą, kad smagi pramoga netaptų skaudžia nelaime. Dėl šios priežasties Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras sukūrė vasaros interaktyvų testą „Saugumo akademija su pelyte visažine“, kuris padeda įvertinti vaikų žinias saugumo klausimais, smagiai praleisti laiką ir įsidėmėti svarbiausias taisykles.

Kaip elgtis prie vandens, ką daryti pasiklydus, kokiu numeriu skambinti atsitikus nelaimei – į visus šiuos klausimus gausite atsakymus spręsdami smagų testą. Tikimės, kad užduočių sprendimas jums ir jūsų vaikui bus puikus žaidimas, be to, kiekvieną savaitę bus renkama po tris laiminguosius iš visų teisingai į visus klausimus atsakiusiųjų, kurių laukia prizai.

Testą galima rasti: https://pelyte.365.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis