7 dalykai, kurių šiukštu nesakykite gimdančiajai

Jau tapo įprasta, kad į gimdymą moterį lydi vyras. Į palatą nuolat užsuka akušerės, gydytojas. Moteriai, kuri gimdo, sunku visomis visomis prasmėmis, todėl klausyti aplinkinių dejonių ar nekorektiškų pastabų dabar nei vieta, nei laikas. Kokias frazes šiuo metu ji mažiausiai norėtų girdėti?

Kliba idealia laikyta Holivudo daugiavaikė šeima
Gydytoja pataria, kaip nėštumo metu prižiūrėti dantis

Oho, kokia didžiulė adata/replės"

Nieko sau. Nejau šitaip negailestingai galite elgtis su emociškai jautria moterimi, kuriai tenka dar ir fizines jėgas sukaupti gimdant. Adatos gal ir bauginamai atrodo, tačiau gimdyvei tikrai nederėtų klausytis kalbų apie metalinius daiktus, kurie gali būti naudojami gimdymo procese.

Visas šitas stresas labai mane išvargino"

Ak, išvargote? O kas būtų, jei kelis mėnesius tektų vaikščioti su vis didėjančiu pilvu, nuolat keičiantis nuotaikai? Viso to kulminacija būtų kelias ar keliolika valandų trunkantis skausmingas gimdymas. Taigi menkas jūsų patiriamas nepatogumas – galvos skausmas, miego trūkumas tėra menkniekis. Tad verčiau patylėkite.

Ar skauda?“

Jei manote, kad ji šiaip prastos nuotaikos, nes nespėjo nusilakuoti nagų, galvokite iš naujo. Jai SKAUDA. Ne šiaip sau gimdymo namuose moterims daroma anestezija.

Užpildykite šį dokumentą“

Ligoninės darbuotojai, užėję į palatą per patį sąrėmio piką turėtų būti supratingesni. Jei moteriai nubėgo vandenys, jei ji šaukia iš skausmo, tai ir savo pavardę gali pamiršti, jau nekalbant apie socialinio draudimo numerį. Sunku rašyti, kai rankos nevalingai gniaužiasi į kumščius. Tegu reikiamus dokumentus perskaito ar užpildo vyras.

Šypsokis. Fotografuoju"

Būsima motina tikriausiai išpilta prakaito, tad ji tikrai nenorės, kad tokia nuotrauka puikuotųsi socialiniuose tinklalapiuose. Taip, būna išimčių, yra moterų, kurios nori fotografuotis su naujagimių tarp gėlių puokščių, ir visgi būkite supratingi – jei matote, kad moteris nori pabūti viena, nešvytuokite jai prieš akis fotoaparatu.

Suprantu, kaip jautiesi"

Kartais labai empatiški žmonės patiria psichosomatinius simptomus - netgi migreninius skausmus, nuotaikų kaitą. Bet iš esmės vyrai negali patirti gimdymo skausmų, taigi neapsimeskite, kad suprantate, kaip ji jaučiasi. Geriausia, ką galite padaryti, – būti šalia ir pasakyti, kad viskas bus gerai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis