Aušros natūralaus ir sklandaus gimdymo paslaptis

Norite papasakoti savo gimdymo istoriją? Nedelskite, laukiame jūsų laiškų el.paštu tavovaikas@delfi.lt.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Su vyru nusprendėme, kad jau norime turėti vaikelį. Pastojau ganėtinai greitai, kol atostogavom užsienyje.

Nėštumas buvo lengvas, net nepykindavo pirmaisiais mėnesiais, viską valgydavau, niekas nekėlė šleikštulio, tik tekdavo su hormonais pakovoti (tai šypsausi, tai paverkiu, ant vyro už nieką parėkiu ). Dirbau iki paskutinės dienos, net darbe juokavau, kad iš darbo išvažiuosiu gimdyti, bet atsitiko kitaip.

Terminas buvo vasario 7 dieną. Pagimdžiau vasario 6 dieną.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Kad susilauktų mergaitės, sūnus auginanti šeima ryžosi neįmanomam

Kažin ar girdėtas kiaušinių marginimo būdas

Prabudau 12 val. nakties su skaudančiu pilvu, bet galvojau, kad tai paruošiamieji sąrėmiai, pavaikščiojau truputį, ir lyg praėjo tas skausmas, bet atsigulus į lovą pradėjau skaičiuoti laiką.

Sąrėmiai kartojosi kas 7 minutes, vėliau – kas 5 minutes, ir jau kai vyras vežė į gimdymo namus, laikas tarp sąrėmių sutrumpėjo iki 2-3 minučių.

Neneigsiu, tikrai skaudėjo, bet buvo galima iškęsti, nes norėjau gimdyti natūraliai. Gimdymo namuose paaiškėjo, kad gimdymo kaklelis prasivėręs net 8 cm, o juose buvom apie 1.30 val. nakties.

Iškart vežė į gimdyklą, dar ten pagulėjau valandžiukę. Gimdymas praėjo ganėtinai sklandžiai, tik bėda ta, kad visai buvau sutrikus, neklausiau, ką gydytoja sako, nemokėjau kvėpuoti, kol manęs nesuėmė į rankas vyras. Už tai esu jam dėkinga, kad pats nepasimetė ir man padėjo.

3.40 val.nakties pagimdžiau sveiką ir gražų sūnelį. Ta akimirka, kai matai savo kūdikį, yra stebuklinga. Tiki ir tuo pačiu netiki, kad jau viskas praėjo. Nuo sąrėmių pradžios iki gimdymo pabaigos laikas labai greitai praėjo.

Tikėjausi pagimdyti lengvai, taip ir buvo. Nusiteikimas ir pozityvus mąstymas man labai padėjo, nors aplinkiniai sakė, kad bus sunku, kad labai skauda, bet aš sau sakiau, kad man bus kitaip. Juk normalu, kad skauda, kai į pasaulį ateina naujas žmogutis.

Taigi, būsimos mamytės, važiuokite gimdyti be streso ir galvokite tik pozityviai.

Sėkmės!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis