Mano gimdymo istorija: dvi gimdos ir viltis susilaukti vaikų

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Laimai.

Nutariau ir aš papasakoti savo gimdymo ir nėštumo istoriją, kad padrąsinčiau kitas moteris tikėti ir nestresuoti, kai tenka išgirsti tokią naujieną, jog ne viskas kūne yra taip, kaip turėtų būti.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Mano gimdymo istorija: pastojau 17 -os
Avinas ir jo santykiai su kitais Zodiako ženklais

Maždaug metai prieš pastojant nuėjau pas ginekologę ir ji pasakė, kad pas mane yra... dvi gimdos. Tai tam tikra lytinių organų anomalija, kuri greičiausiai išsivysto dar tada, kai mergaitė dar yra mamos įsčiose, nėštumo metu. Tiesa, ginekologė nuramino, kad pastojimui tai neturėtų turėti didelės įtakos, tik pats nėštumas gali būti sunkesnis.

Visa ši žinia sukėlė labai daug nerimo... Dvejojau, ar pastosiu, ar išnešiosiu mažylį. Bet ką aš galėjau padaryti? Nieko... Tik tikėtis geriausio.

Maždaug metus laiko bandėme susilaukti vaikelio, tuo metu buvo labai daug streso ir nervų, kodėl mums nepavyksta, ar mano dvi gimdos turi tam įtakos?...

Ačiū Dievui, mūsų maldos buvo išklausytos ir maždaug po metų pastangų nėštumo testas parodė dvi juosteles. Laukiuosi.

Nėštumas, kurio bijojau, nebuvo toks sunkus, kokį įsivaizdavau. Mane gydytoja nėštumo metu tikrino dažniau, negu paprastai. Gimda, kurioje vystėsi vaisius, buvo gana žemai, be to, buvo padidėjęs jos tonusas. Todėl jau nuo 6 mėnesių pūškuodavau kaip meškutė ir daug ko nuveikti negalėjau. Labai laukiau dienos, kada galėsiu eiti nėštumo ir gimdymo atostogų, nes darbe judėti, sėdėti ar lipti laiptais pas kitus kolegas man būdavo labai sunku.

Sakiau sau, kad kai baigsiu darbus, galėsiu pasimėgauti - ramiai vaikštinėsiu po miestą, parduotuves, nusipirksiu visko, ko trūksta gimdymui ir vaikučiui, užbaigsiu senus reikalus. Bet, žinot, kai išėjau į nėštumo atostogas, pereiti per prekybos centrą man buvo neįveikiama užduotis, nes tikra ta žodžio prasme buvau meškutė, judanti vėžlio greičiu ir labai greitai pavargstanti.

Visada jaučiau, kad 40 savaičių nesulauksiu ir iki galo neišnešiosiu. Nežinau, kodėl, bet žinojau, kad numatyto sausio galo nesulauksiu. Todėl nenustebau, kai atėjusi pas gydytoją sausio pradžioje sužinojau, kad gimdos kaklelis suminkštėjęs ir pasiruošęs gimdymui. Man pasakė, kad jei per šią naktį gimdymas neprasidės savaime, turiu atvažiuoti ryt ir atliks cezario pjūvio operaciją.

Nežinau, ar su dviem gimdom moterims leidžia gimdyti pačioms, bet mano vaikutis buvo netaisyklingos padėties gimdoje, neapsivertęs, todėl net nesvarstant kitų galimybių buvo numatytas cezario pjūvis. Man asmeniškai tai buvo visiškai nesvarbu, svarbiausia buvo pats faktas, kad tapsiu mama.

Išnešiojus 38 savaites, labai šaltą sausio rytą tapau mama! Operavęs gydytojas patvirtino tai, ką ginekologė matė ultragarso metu - turiu dvi gimdas ir kaklelį su pertvara. Na, ką gi - yra kaip yra... Gyventi, pastoti ir išnešioti vaiką tai netrukdo

Sėkmės visoms būsimoms ir esamoms mamytėms

Laima

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis