Skaitytojos istorija: į mokyklą ėjau iki pat gimdymo

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame dovanėle.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kažkaip norisi ir man papasakoti savo istoriją. Nėštumo, gimdymo ir visų jausmų istoriją. Savo draugą, o dabar ir vyrą, pamilau būdama 15 metų. 17 metų pastojau, buvau tik ką baigusi 11 klasę.

12 klasė prieš akis, vyras tik ką baigė 12 klasių. Kai pagalvoju dabar, na, tikrai buvom vaikai, bet meilė buvo begalinė!

Pastojus ir tai sužinojus ištiko šokas ir pirma mintis buvo - abortas... Gi man tik 17 metu, ką pasakys kiti? Kaip aš baigsiu mokyklą? Ką pasakys tėvai, giminaičiai?

TAIP PAT SKAITYKITE:

10 patarimų, kurių laikantis namuose įsivyraus ramybė

Visos šeimos horoskopas: vaiko, tėčio ir mamos

Vyras ramino, jog viskas bus gerai, išnešiosiu, pagimdysiu ir užauginsim vaikeli. Jo žodžiai ramino. Tačiau tylėjom, niekam nesakėm ilgai, beveik iki 6 nėštumo mėnesio... Kol jau pilvas nepradėjo ristis ant nosies. Aplinkiniai jau garsiai šnibždėjo, jog „Va, Sita nėščia".

Tėvų reakciją bijau prisiminti. Vis dar skamba žodžiai: „Iš ko jūs gyvensit?!" Giminės mus tyrinėjo tarsi po padidinamuoju stiklu, visi galvojo: „Kiek šitie du temps, kaip čia jie gyvens?"

Grįžtu prie nėštumo. Jis buvo labai lengvas, nepykino, nieko blogo nejaučiau, pirmą kartą pas ginekologę nuėjau 6 mėnesių. Širdis drebėjo, ar viskas gerai, bet viskas buvo super gerai. Vaikelis išsivystęs, auga gražiai. Berniukas!

Kai visi jau žinojo, jog laukiuosi, tada nukrito akmuo nuo širdies, pradėjau storėti ne dienom, o valandom! Į mokyklą ėjau iki paskutinės nėštumo dienos.

Pagimdžiau savaite vėliau, nei terminas buvo. Gimdymas buvo skaudus ir sunkus, gydytojai nelabai varginosi suteikti tinkama priežiūrą, nes aš „aštuoniolikinė" buvau. Ir tai jautėsi iš jų kalbėjimo.

„Ką, skauda? Nieko ištversi, jauna esi", - sakė. Neklausiau ir neįsiminiau kiekvieno žodžio, bet buvo nemalonu.

Pagimdžiau. Berniukas sveikas, gražus, mylimas. Mano sveikata - gyventi galima. Po 2 savaičių grįžau į mokyklą, buvau užsibrėžusi tikslą, jog turiu baigti 12 klasę.

Ir padedama vyro, klasės draugių ir draugų, mokytojų, uošvių, tėvų aš ją baigiau. Išlaikiau visus pasirinktus egzaminus, įstojau į Universitetą, susituokiau su vyru. Ir visų nuostabai su juo gyvenu jau 12 metų!

Tai dabar galvoju, kad pikti liežuviai lai plaka, bet jei žmogus užsispiria, jis gali viską!

Sigita

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir lapkričio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


_loadQuiz(15858);

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis