Atspausdino dar negimusio vaiko 3 D kopiją

Laukiantis vaikučio, daugelis tėvų svarsto, kokio ūgio ir svorio jis yra, į ką bus panašus gimęs. Nuo šiol įmanoma tai sužinoti – viena estų bendrovė gali atspausdinti dar negimusio vaiko 3D kopiją.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Apie 3D ultragarso tyrimą nėščiosioms žinoma jau ne vieneri metai. Kai kurios klinikos šią paslaugą teigia ir Lietuvoje. Paprastai siūloma tokiam tyrimui ateiti apie 26 -32 nėštumo savaitę. Vaikutis yra pakankamai išsivystęs, tačiau dar ne per didelis ir ultragarso tyrimo metu galima apžiūrėti jį visu ūgiu, taip pat pamatyti jo veido bruožus.

Paprastai ultragarso tyrimo metu vaikai snaudžia, tačiau pasitaiko, kad jie įamžinami čiulpiantys pirštą, žagsintys, mojuojantys rankomis.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Nuomonė: aš vis tiek kelsiu vaiko nuotraukas į feisbuką

Jei smirda vaiko kojos: patarimai, ką daryti

Nors gydytojai ne kartą yra sakę, kad ultragarso tyrimas yra medicininės paskirties tyrimas, skirtas galimoms nėštumo komplikacijoms ir vaikelio vystymosi anomalijoms nustatyti, realybė tokia, kad daug tėvų 3D tyrimui ryžtasi tik dėl smalsumo – norėdami sužinoti vaiko lytį bei pamatyti jį iš labai arti.

Žinodami tokį tėvų smalsumą, verslininkai irgi nesnaudžia. Naujausias jų išradimas – tiksli negimusio vaikučio 3D kopija.

Reuters/Scanpix

Taline (Estija) esanti bendrovė surado būdą, kaip padaryti, kad nėštumo metu tėvai galėtų iš arčiau susipažinti su būsimu vaikučiu – jie ėmė spausdinti 3D būsimojo vaikučio modelius.

Norite pamatyti, kaip atrodo gimdoje vaisius, kuriam 26 nėštumo savaitės? O kokio dydžio jis yra, kai sukanka 30 nėštumo savaičių? Jokių problemų! Išradingi estai surado būdą, kaip tokį susitikimą su būsimu vaikučiu padaryti dar labiau apčiuopiamą.

Gydytojas Marekas Sois atlieka būsimai mamai Maarjai Lants 3D ultragarso tyrimą.

Reuters/Scanpix

Nuotraukoje įamžintas estas Haver Jarveoja šiuo metu kuris apdirba 3D būdu atspausdintą dar negimusio vaikučio modelį.


Reuters/Scanpix

Netrukus jis galės jį duoti nėščiajai.


Reuters/Scanpix

Ultragarso tyrimu metu užfiksuotas negimęs vaikas įgauna kontūrus ir atrodo lygiai toks pat, kaip šią minutę yra savo mamos gimdoje.

Reuters/Scanpix

Būsimoji mama estė Maarja Lants susidomėjusi stebi savo vaikelio miniatiūrinę kopiją.

Reuters/Scanpix

Ypatingas suvenyras, kuris visada primins moteriai nėštumo laikotarpį.

Reuters/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis