36 nėštumo savaitė: kūdikis turėtų būti įsitaisęs žemyn galva

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 36 nėštumo savaitę.

Visi tavo kūdikio kaulai, išskyrus kaukolę, jau sutvirtėjo. Jis yra maždaug 45 centimetrų ilgio ir sveria 2,5 kilogramo, jo galvos apimtis maždaug 9 centimetrai. Tavo kūdikio žarnyne susiformavę pirmosios išmatos, dar vadinamos mekonijumi.

Kūdikis tavo viduje turėtų būti žemyn galva. Jei jis pats neapsivers per artimiausią savaitę, tau gali būti paskirtas cezario pjūvis. Išnešioti kūdikiai gimsta 37-42 savaitę, todėl tavo vaikas gali gimti bet kuriuo metu.


Tavo kūdikis gali pasislinkti žemiau, tavo dubens link. Tu tai pajausi, nes svoris pasislinks žemiau ir bus lengviau kvėpuoti. Bet šlapimo pūslė vis dar bus spaudžiama, ir į tualetą vaikščiosi dažniau nei bet kada anksčiau. Taip pat būk pasiruošusi pilvo pūtimui ir vidurių užkietėjimui.


Nors tavo vaikas priauga svorio, tu gali nepastebėti savo svorio pokyčių. Kai kurios moterys prieš gimdymą netenka kelių kilogramų.


Jei to dar nepadarei, vis dar gali pasinaudoti proga išeiti nėštumo atostogų.


Jei gimdos susitraukimai vyksta reguliariai kas penkias minutes, laikas vykti į ligoninę. Jei tau nubėga vandenys, nepanikuok – susisiek su gydytoju arba akušere.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis