9 nėštumo savaitė: kūdikio veidas tampa atpažįstamas

9 nėštumo savaitė labai svarbi būsimojo vaikelio gyvenime – jo veidas jau turi atpažįstamus bruožus!

Ši savaitė paskutinė, kai tavo viduje auga embrionas. Tavo dar negimęs kūdikis, nuo šiol vadinamas vaisiumi, yra daugiau nei 4 centimetrų ilgio.


Jis turi galūnes, rankų ir kojų pirštus. Labai greitai paaugo jo galva ir dabar ji sudaro daugiau nei pusę viso kūno dydžio. Nervų sistema pradeda jungtis su priekine smegenų dalimi.


Jo širdis padalinta į keturias kameras ir turi susiformavusius širdies vožtuvus. Inkstai pradėjo funkcionuoti ir jis jau gali šlapintis.


Tavo kūdikio veidas tampa atpažįstamas. Galima įžiūrėti jo burną, nosį, šnerves ir jau susiformavusią viršutinę lūpą.

Pagrindiniai sąnariai, pečiai, alkūnės, riešai, keliai ir kulkšnys taip pat išryškėjo ir vaisius jau gali judinti galūnes.

Nepaisant to, tavo pilve augantis kūdikis kol kas dar nėra sąmoningas ir neatmerks akių iki maždaug 27 savaitės.

Dėl nėštumo hormonų suplonėja ir suminkštėja gleivinė (plona plėvelė, dengianti įvairias tavo kūno dalis), todėl gali prasidėti kraujavimas iš nosies, kraujo krešuliai ir kraujuoti dantenos. Panašūs pokyčiai vyksta ir makšties gleivinėje.

Tavo seksualinis potraukis gali dažnai keistis nėštumo metu. Gali būti nenusiteikusi lytiniams santykiams, bet žinok, kad jie nekelia grėsmės tavo kūdikiui.


Rūpindamasi savo mityba, klausyk gydytojo nurodymų – maistas turi būti sveikas, valgyk dažnai, bet mažomis porcijomis. Nepamiršk vengti to, kas gali būti žalinga vaikui. Jei susergi peršalimu arba pradedi karščiuoti, pasikonsultuok su gydytoju arba akušere prieš naudodama medikamentus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis