JOVITOS nėštumo dienoraštis. 23 savaitė: metas atnaujinti spintą

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Kas naujo nutiko 23 nėštumo savaitę?


Besibaigiant antrajam pavasario mėnesiui, grįžtu su antruoju savo nėštumo dienoraščio įrašu. Darbai paskutiniuoju metu yra užgriuvę gan stipriai, tad nuo intensyvios dienotvarkės pradėjau jausti daugiau nuovargio. Tad manau, kad jau teks mažinti tempą ir daugiau laiko skirti sau.


Pilvelio gyventojo judesiai ir toliau intensyvėja, o nakties miegas kartais streikuoja. Kadangi su miego ritmu anksčiau problemų neturėjau, kiek pamenu ir pirmojo nėštumo metu taip pat, sakyčiau, kad tai yra vienas iš didesnių antrojo nėštumo minusų. Nors šiuo metu vaikelis jau turėtų sverti apie pusę kilogramo, palyginus su keliais kilogramais nėštumo pabaigoje, man tai kol kas dar nesukelia didesnių nepatogumų.


Deja, šią savaitę taip pat teko apsilankyti vaistinėje ir įsigyti tepaliukų nuo nudegimų. Gan kurioziškai sugebėjau šliūkštelėti verdančio vandens ant krūtinės ir patyriau nemažą nudegimą. Tokioje situacijoje iškilo nemažai klausimų, ką galiu naudoti ir ko ne, tačiau populiariausių tepamų vaistų nuo nudegimų instrukcijos nėščiosioms tik pataria juos naudoti atsargiai. Kaip tą atsargumą pamatuoti, turbūt jau sunkesnis klausimas. Visgi geriausias vaistas iš pradžių yra bėgantis vėsus vanduo ir kuo mažiau streso.


DELFI / Andrius Ufartas


Šią savaitę dar pradėjau dairytis naujų suknelių, kurios galėtų tikti ne tik dabar, bet ir po nėštumo, nes visuomet mėgau laisvesnius drabužius. Iki šiol, rodos, dar užtenka rūbų, turėtų nuo pirmojo nėštumo, bet suknelių norėčiau vasarai turėti daugiau, kadangi pirmąjį kartą laukiausi šaltuoju sezonu ir didesnių rūbų reikėjo rudens-žiemos sezonui.

Visgi daugumą drabužių renkuosi iš įprastinių modelių, tik įsigyju vienu dydžiu didesnius rūbus nei įprasta. Pastebėjau, kad rasti man patrauklių modelių nėščiųjų rūbų asortimente nelabai pavyksta. Gerai, kad dabar ant bangos „oversized" modeliai, tad pasirinkimas dėl nėštumo nenukentėjo. Tik bus įdomu pažiūrėti, ar laukiantis vasarą, o ne žiemą, tikrai prireiks mažiau rūbų.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis