JOVITOS nėštumo dienoraštis. 24 savaitės mitybos iššūkiai

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Kas naujo nutiko 24 nėštumo savaitę?


Akimirksniu prabėgo dar viena savaitė. Kadangi naujų, aštresnių pojūčių neatsirado, tik vakarais apimantis vis didesnis nuovargis, šįkart pasidalinsiu visoms nėštukėms aktualia tema - mityba.


Prisipažinsiu, kad antrojo nėštumo metu skiriu daug daugiau dėmesio mitybai, nes geriu mažiau vitaminų ar kitokių papildų, o ir svorį norisi prižiūrėti daug atidžiau nei pirmojo nėštumo metu. Turbūt psichologiškai sunkiau vėl grįžti į svorio priaugimo etapą, kai esi po pirmojo nėštumo viską susireguliavusi. Tiesa, svoris auga lygiai pagal grafiką (1-2 kg per mėnesį) ir gana panašiai kaip ir pirmojo nėštumo metu. Visgi, šįkart tiesiog norisi maitintis sveikiau ir šiuos įgūdžius išsaugoti ateičiai.


Tad jau kelias savaites bandau susidėlioti sau aiškesnį planą ir maitintis kuo paprastesniais ir tuo pačiu naudingesniais produktais. Rytus dažniausiai pradedu pilno grūdo košėmis, kurias paskaninu įvairiomis sėklomis iš šlakeliu įvairių aliejų. Nė vienas rytas taip pat nepraeina be stiklinės šilto vandens su citrina ir puodelio juodos arbatos.


Kiekvieną rytą Jovita pradeda su šiltu vandeniu ir šlakeliu citrinos sulčių.
Kiekvieną rytą Jovita pradeda su šiltu vandeniu ir šlakeliu citrinos sulčių.
DELFI / Andrius Ufartas


Priešpiečiams renkuosi vaisius ir geriu kavos puodelį su kofeinu, nes turiu gan žemą kraujo spaudimą ir kavos puodelis man labai padeda. Kas įdomiausia, kad pirmojo nėštumo metu griežtai nenaudojau produktų su kofeinu, šįkart požiūris - kitoks, laisvesnis. Jei labai norisi saldumynų, pirmoje dienos pusėje kartais ragauju juodojo šokolado ar džiovintų vaisių - mėgstamiausios figos arba datulės.


Pietums stengiuosi suvalgyti daržovių ir kažką iš baltyminio maisto: mėsos, žuvies ar kiaušinių. Jei trūksta energijos šalia pridedu ir šiek tiek kruopų. Pavakariams suvalgau kelis riešutus, o vakarienei dažniausiai renkuosi pieno produktus ar daržoves. Atrodo gan sveikuoliškai maitinuosi, nors, be abejo, visokių nukrypimų nutinka. Šiuo atžvilgiu pagelbėja ir vyro mitybos dienotvarkė, kuri yra dar griežtesnė, nes ji aktyviai sportuoja. Belieka džiaugtis, kad namuose ne tokiems sveikiems produktams vietos lieka vis mažiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis