JOVITOS nėštumo dienoraštis. 28 savaitę - echoskopo tyrimas ir atsisakymas sužinoti vaiko lytį

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Kas naujo nutiko 28 nėštumo savaitę?

Sakoma, kad tiek nėštumas, tiek gimdymas yra neprognozuojamas dalykas, tačiau geresnis pasiruošimas suteikia tiesiog daugiau ramybės ir pasitikėjimo savo jėgomis. Kadangi laukiuosi antrojo vaiko, šiuo metu svarstau, ar būtų verta aplankyti kokius nors iš nėščiosioms organizuojamų kursų. Atrodo jau viskas turėtų būti žinoma, tačiau labai daug pirmųjų kūdikystės mėnesių ypatumų man jau yra prisimiršę.


Pirmojo nėštumo metu lankiausi dviejų Vilniaus ligoninių organizuojamuose paskaitose ir išplėstiniuose žindymo kursuose. Pastarųjų kartoti neketinu, nes atrodo viskas turėtų būti aišku, o primirštas žinias galima pasikartoti knygose. Visgi, jei tai būtų pirmasis nėštumas manau būtent šie kursai ir būtų svarbiausi. Šiemet turbūt aplankysiu ir trečiosios Vilniaus ligoninės organizuojamas paskaitas, nes praėjus daugiau nei trejiems metams visgi smalsu pasidomėti, kas naujo šioje srityje ir kaip keičiasi gimdymų sąlygos.


DELFI / Andrius Ufartas


Prabėgus 28 savaitei pastebėjau, kad nemalonių pojūčių atsiranda daugiau. Didėjantis pilvukas vis labiau spaudžia vidinius organus, taip pat jau darosi sunkiau judėti ar užmigti naktį. Sparčiai augant kūdikiui, ypač šiuo laikotarpiu reikia pasirūpinti, kad nepritrūktų kalcio. Tačiau būtent dabar man visai nesinori daugumos pieno produktų, tuomet nebent gelbsti kefyras ar sūrio lazdelės. Dar teko skaityti, kad nėščiosioms labai naudingi lęšiai, kurie turi daug naudingų mikroelementų ir ląstelienos, tad planuoju jais daugiau papildyti savo mitybos racioną.


Šią savaitę, taip pat teko lankytis pas gydytoją, įprastinei septinto mėnesio patikrai. Pasižiūrėjome mažylio būklę echoskopu ir dar kartą buvau sugundyta pasiūlymu sužinoti kūdikio lytį. Prisipažinsiu - atsispirti buvo sunku, bet pavyko atsisakyti ir belieka nekantriai laukti jo ar jos gimimo dienos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis