Jovitos nėštumo dienoraštis. 33 savaitė: odos priežiūros gudrybės

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Šįkart ji pasakoja apie 33 nėštumo savaitę.

Trečiajam nėštumo semestrui įsibėgėjant, greičiau pradeda augti pilvelis, oda tempiasi vis labiau, todėl ja rūpintis tenka dar atidžiau. Tiesa, teko skaityti, kad moters jungiamasis audinys yra iš prigimties sukurtas taip, kad galėtų plėstis, o nėštumo metu specialūs hormonai padeda palaikyti audinio elastingumą.


Visgi nėštumo metu oda gali persitempti ir atsirasti strijų. Ypač nėštumo pabaigoje oda gali išsausėti ir perštėti. Asmeniškai papildomai drėkinti ir masažuoti probleminių vietų odą pradėjau nuo pirmųjų mėnesių, todėl pirmojo ir šio nėštumo metu su didesnėmis odos problemomis nesusidūriau. Svarbiausia man renkantis odos priežiūros priemones visuomet buvo, kad jose nebūtų bereikalingų odą dirginančių priedų: konservantų, mineralinių aliejų ar parabenų.

Šiame įraše pasidalinsiu „HiPP Mamasanft" keletu masažo rekomendacijų, kurios gali padėti geriau pasirūpinti savo oda šiuo jautriu laikotarpiu. Įrodyta, kad reguliarus masažas skatina odos kraujotaką, odos medžiagų apykaitą ir padeda išsaugoti odos elastingumą.


Pilvo masažas


„HiPP Mamasanft" masažo aliejaus užtepkite ant viso pilvo. Jo sudėtyje yra ekologiško migdolų, kuriems išduodami specialūs sertifikatai, aliejaus. Dėl savo sudėties jie priklauso labiausiai vertinamų aliejų rūšiai, kurie naudojami odos priežiūrai. Jame gausu odai tinkamų nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios maitina ir saugo odą. Jei aliejinė forma jums nėra patraukli, galite išbandyti „HiPP Mamasanft" kūno sviestą, kuris taip pat padeda atsigauti odai ne tik nėštumo metu, bet ir po jo.


DELFI / Domantas Pipas


Jeigu Jūsų pilvas dar nėra didelis, rekomenduojamas švelnus žnaibomasis masažas, kuris atpalaiduoja jungiamąjį audinį.


Švelniai suimkite nedidelį odos plotelį nykščiu ir smiliumi ir atsargiai patempkite. Tada lengvai paritinėkite odą tarp pirštų. Atleiskite odą ir paglostykite. Geriausiai visas pilvo sritis pasieksite tęsdamos masažą sukamaisiais judesiais.



Esant priešlaikinio gimdymo grėsmei prieš atliekant intensyvų pilvo masažą, turėtumėte pasikonsultuoti su savo akušere ar gydytoju, nes masažas gali paskatinti nepageidaujamas gimdos susitraukimus.


Kai pilvo oda pradeda vis labiau įsitempti ir jos nebegalite pažnaibyti, tiesiog paskleiskite aliejaus ant odos ir švelniai jį įtrinkite: pirštus veskite sukamaisiais judesiais abejose pilvo pusėse arba spirale per visą pilvuką artėjant bambos link.



Geriausias būdas užkirsti kelią strijų susidarymui, tai masažuoti pilvo, klubų, sėdmenų ir šlaunų odą du ar tris kartus per dieną. Masažą rekomenduojama pradėti vėliausiai nuo trečiojo nėštumo mėnesio.

še.

Užsakymo nr.: PT_75095402

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis