Jovitos nėštumo dienoraštis. 34 savaitė: maistas, kuris pakelia nuotaiką

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Šįkart ji pasakoja apie 34 nėštumo savaitę.

Daugumai nėščiųjų dėl hormonų pokyčių nuotaikos gali svyruoti gan stipriai. Vieną valandą gali džiaugtis smagiomis akimirkomis, o žiūrėk jau kitą užplūsta melancholija. Šį nėštumą tai jaučiu tikrai stipriau nei pirmojo metu ir man kaip niekad darosi įdomu stebėti šias savo nuotaikų kaitas.


Neseniai domėjausi, kokių mikroelementų turintis maistas, nėščiosioms padeda kovoti su permainingomis kaip orai nuotaikomis. Pirmoje vietoje karaliauja braziliški riešutai, kuriuose gausu sėleno, atsakingo už gerą mūsų savijautą. Taip pat labai naudingi ir migdolai, kuriais galima pagardinti košes, gėrimus, ar tiesiog suvalgyti nedidelę saujelę per dieną, vietoje užkandžio.


Ypatingą vietą užima omega-3 riebiosios rūgštys, padedančios kovoti su depresija. Jų ypač gausu riebioje žuvyje, pavyzdžiui, lašišoje. Ląstelienos gausus maistas, toks kaip avižos, turi kartu ir daug seratonino, kuris yra atsakingas už mūsų gerą nuotaiką. Na ir pasilepinimui, galima pasigardžiuoti gabalėliu juodojo šokolado (kuriame yra ne mažiau 70 proc. kakavos), kuris puikiai mažina streso hormonus ir atpalaiduoja.


Šį sąrašą vasaros metu būtina papildyti ir uogomis. Braškes jau pamažu keičia superuogos mėlynės, kurių vos pusėje stiklinės (apie 150 g.) gausu nėščiosioms taip reikalingų mikrolementų ir vitaminų: 25 proc. rekomenduojamos dienos normos magnio; 36 proc. vitamino K ir 24 proc. Vitamino C. Mėlynės gali pasigirti ir didžiausiu antioksidantų kiekiu iš visų uogų. Jie organizmą apsaugo nuo laisvųjų radikalų, stabdo senėjimą ir panašiai. Kiekvieną vasarą visuomet pasirūpinu, kad užsišaldyčiau mėlynių žiemos sezonui. Šiomis uogomis mėgstu pagardinti kokteilius su kokosu pienu ir jogurtu arba kepinius.


Šią savaitę su šeima lankėmės Dzūkijoje, kur turėjom progą pamėlyniauti. Miške savijauta iš karto tampa geresnė ir net nepastebėjau, kaip susirinkau tą stebuklingą dienos dozę mėlynių. Tiesa, jos šiemet ne tokios saldžios ir didelės, bet vistiek nuostabios, nes rinktos savomis rankomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis