Jovitos nėštumo dienoraštis. 36 savaitė: kūdikio kraitelį pirkite racionaliai

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Šįkart ji pasakoja apie 36 nėštumo savaitę.

Internete surasite daugybę sąrašų ir rekomenduojamų prekių, kurias siūloma įsigyti dar prieš gimstant naujagimiui. Besilaukiant antrą kartą į būtiniausius pirkinius žvelgiu daug atidžiau ir šiame įraše pasidalinsiu savo įžvalgomis, ko ir kiek tikrai verta turėti iš anksto, o kuriuos pirkinius galima drąsiai atidėti ir vėlesniam laikui, nes tik asmeniniai poreikiai parodys, ar ateityje tikrai prireiks vieno ar kito daikto.


Pirmasis patarimas būtų neskubėti ir neprisipirkti daug pirmojo dydžio drabužėlių ar sauskelnių. Ypač klaidinantis man pasirodė drabužėlių dydis nuo 0 iki 3 mėnesių. Naujagimiui iki 3,5 kilogramų svorio toks dydis tikrai bus didokas ir pirmosiomis dienomis bus naudoti nepatogu. Taip pat neverta pirkti ir per daug mažiausiojo dydžio rūbelių, nes po kelių savaičių jie bus ankštoki ir galite drąsiai išsiversti su trimis komplektais smėlinukų ir šliaužtinukų. Ta pati taisyklė galioja ir sauskelnėms: pradžiai užteks pakuotės ar dviejų, kad galėtumėte įvertinti, ar jos pačios tinkamiausios vaiko odai.

Jei norite ir planuojate kūdikį maitinti pati, žindymo specialistai rekomenduoja į ligoninę nesivežti jokių dirbtinio maitinimo priedų: buteliukų, čiulptukų, pientraukių ir panašiai. Iš tiesų, įvykus nenumatytoms aplinkybėms, šiais daiktais galės pasirūpinti jums artimi žmonės.


Mano atveju, pirmagimis taip ir užaugo neturėdamas daugumos šių daiktų, tad džiaugiuosi jų neprisipirkusi iš anksto.

Dar viena svarbi pirkinių grupė, kuriai svarbu skirti daug dėmesio - tai vežimėlis ir autokėdutė. Man atrodo, gana patogu rinktis trys viename komplektą, kurį sudaro autokėdutė, lopšys ir sėdimoji dalis. Jei mėgstate gamtą ar gyvenate ne prie lygių šaligatvių, būtini pripučiami ratai. Taip pat įvertinkite, ar vežimas tilps į automobilio bagažinę ar namo liftą, jeigu tokį dažnai naudosite. Nors su pirmagimiu gan mažai naudojau nešynę, tačiau šįkart planuoju ją naudoti dažniau, nes ypač pirmaisiais mėnesiais tai dažniausiai būna patogiau. Grįžus namo, iš anksto verta turėti pasiruošus patogią kūdikio lovelę (ypač patogu su vienu nuleidžiamu kraštu), vystymo stalą, maudymosi reikmenis ir vonelę.


Taigi į ligoninės krepšį pirmosioms dienoms, vasaros metu, verta įdėti keletą komplektų drabužėlių naujagimiui, ploną kepurėlę, pirštinaites, kojinytes, vienkartinių paklotukų, vatos tamponėlių, pakuotę pirmojo dydžio sauskelnių ir keletą vienetų kito gamintojo, jei kažkas netiktų odai. Tai turbūt pagrindiniai dalykai, kurių turėtų užtekti pirmosioms dienoms ir į gimdymo namus galima vykti daug lengvesniais krepšiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis