Jovitos nėštumo dienoraštis. 39 savaitė: kada lengviausia lauktis

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Iki pasimatymo su vaikeliu liko suskaičiuotos dienos.

Pasibaigus 39 nėštumo savaitei jau galima pasidžiaugti, kad iki susitikimo su pilvelio gyventoju liko visai nedaug. Norėtųsi apibendrinti šį antrąjį mano nėštumą ir pasvarstyti apie daugeliui rūpimą klausimą, kokiu sezonu lengviau lauktis - šiltuoju ar šaltuoju metų laiku?


Kaip jau esu minėjusi, pirmojo sūnaus susilaukiau sausio mėnesį, tad nėštumas tęsėsi nuo ankstyvo pavasario iki žiemos. Šįkart pradėjau lauktis vėlyvą rudenį, o gimimo data buvo numatyta antroje vasaros pusėje. Tad nėštumų metu turėjau galimybę išbandyti visus sezonus ir šiai dienai galiu drąsiai teigti, kad man asmeniškai labiau patiko ir lengviau buvo lauktis pirmąjį kartą.


Pirmiausia, nėštumo laikotarpiu svarbiausi yra trys pirmieji mėnesiai, tad pradėjus lauktis pavasarį ar vasarą sumažėja peršalimo ligų tikimybė. Taip pat esant nedideliam nėštumui galima daugiau pasimėgauti vasaros malonumais ir kelionėmis. Tuo tarpu gimdymas šaltuoju metų laiku patogesnis tuo, kad nevargina karščiai ir kiti su tuo susiję nemalonūs pojūčiai. Galbūt galvą teks pasukti tik dėl to, ar verta investuoti į didesnio dydžio šiltesnius drabužius, kurių prireiks vos dviems ar trims žiemos mėnesiams.


Antrojo nėštumo metu, pradėjus lauktis vėlyvą rudenį, išvengti mažesnių ar didesnių peršalimų man nepavyko ir tai sukėlė nemažai streso. Antrasis semestras, trukęs pavasarį buvo lengvas ir malonus, tad jį išnaudojau suplanuotoms kelionėms užsienyje. Vasarą labai mėgstu išvykas į gamtą Lietuvoje, tad paskutinįjį trimestrą atstumus teko daugiau riboti, taip pat jau nebuvo taip patogu iškylauti gamtoje su palapinėmis ir man tai buvo nemažas minusas, palyginus su tuo, kai pirmojo gimdymo galėjau ramiai laukti prie kalėdinės eglutės su šiltu arbatos puodeliu.


Savijautos prasme antrojo nėštumo metu, ypač pirmąjį semestrą buvo taip pat daugiau nemalonių pojūčių: pykinimo, nuovargio ir nemigos. Tačiau kitu atžvilgiu, abu nėštumai buvo tikrai geri sveikatos prasme. Šįkart daug anksčiau nei pirmąjį kartą pradėjau lankyti nėščiųjų mankštas ir tikiu, kad tai man padėjo išvengti didesnių nugaros skausmų, su kuriais susidūriau pirmojo nėštumo metu. Taip pat šios mankštos labai pakeldavo tonusą ir keturi mėnesiai nepertraukiamo darbo įdiegė įprotį šias mankštas pratęsti namuose, net ir likus kelioms dienoms iki gimdymo.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis