Nėštumo kalendorius. 18 savaitė

Verčiame dar vieną nėštumo kalendoriaus puslapį ir aptariame 18 nėštumo savaitę.

Tavo kūdikis dabar spardosi, miega, ryja ir jo kaulai stiprėja. Jo ausys yra beveik vietoje. Tavo vaiko kūnas turi du odos sluoksnius – odą ir poodį. Kraujagyslės matosi per ploną odą, nors ji yra padengta verniksu.


Jeigu laukiesi mergaitės, jos gimda ir kiaušintakiai jau išsivystę. Berniuko genitalijos matomos, bet gali būti pasislėpusios ir nesimatyti stebint ultragarsu.


Jei šis nėštumas tau ne pirmas, dabar tikriausiai pradėsi jausti kūdikio judesius, bet tai gali įvykti ir dar po kelių savaičių.

Tavo pilvas vis siaurės ir kai kurie vidaus organai susispaus tarpusavyje. Gali pasidaryti sunkiau kvėpuoti, nes kūdikis pradės spausti tavo plaučius.


Pastebėsi, kad dažniau vaikštai į tualetą dėl spaudimo, kurį patiria tavo šlapimo pūslė. Tavo organizmas gamina melaniną ir kūnas kai kuriose vietose gali pasidaryti tamsesnis.


Gali jaustis šiek tiek apsvaigusi dėl sumažėjusio kraujo spaudimo ir lėtėjančios kraujotakos. Tai normalu. Būk atsargi, jei šie simptomai pasireiškia dažnai ar netikėtai. Gali pajausti staigų svaigimo priepuolį, jeigu, pavyzdžiui, pasėdėjusi per greitai atsistosi. Norėdama to išvengti, venk staigių kūno padėties pakeitimų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis