Nėštumo kalendorius: 7 savaitė

Šįkart aptariame 7 nėštumo savaitę.

Embrionas yra 7-9 milimetrų ilgio. Jau pradėjo formuotis jo rankos, kojos ir veidas. Gali matyti tamsias dėmes jo veide, kurios taps akiduobėmis. Taip pat jau gali pastebėti jo ausis.


Embriono oda yra jautri ir jaučia prisilietimus. Mažose užuomazgose, kurios pavirs galūnėmis, pradeda augti kaulai.

Pagrindiniai organai – širdis, plaučiai, kepenys, inkstai ir kasa taip pat jau pradėjo formuotis. Tavo kūdikis jau turi savo pirmuosius raudonuosius kraujo kūnelius. Jis dar vis turi vadinamąją „uodegą“, bet ji išnyks per artimiausias savaites.

Nors dar nejauti, bet kūdikis jau aktyviai juda tavo pilve.


Jei anksčiau sirgai akne, ji gali vėl išryškėti. Spuogus ir inkštirus gali suvaldyti naudodama švelnų veido prausiklį ir gerdama daug vandens.


Pasikonsultuok su savo gydytoju dėl vaistų, kurie mažintų pykinimą. Tave vis dar kamuos nuovargis. Gali priaugti svorio, jei jautiesi apsnūdusi, arba priešingai - jo numesti, jei tave kankina vėmimas. Iš išorės tavo nėštumas vis dar nepastebimas.


Pasikonsultuok su gydytoju arba akušere, jei dar to nepadarei. Nusnūsk, kai tik turi progą, jei jautiesi pavargusi. Taip pat pasivaikščiok gryname ore, kad pasisemtum teigiamų emocijų ir energijos. Tai padės ne tik tau, bet ir tavo viduje augančiam kūdikiui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis