Ką dovanoti tėčiui Tėvo dienos proga

Pirmasis birželio sekmadienis - Tėčio diena. Ar jau žinote, kaip nustebinsite savuosius?

Dovanėlė Tėčio dienos proga - nebūtina, bet tikrai maloni staigmena tėčiams. Tiems, kurių vaikučiai dar pakeliui į pasaulį, tiems, kurie jau sūpuoja kūdikius ir tiems, kurių atžalos jau savarankiškos ir pačios tapo tėvais.

Jūsų dėmesiui - keletas idėjų, kaip nustebinti mylimus tėčius pirmąją birželio sekmadienį. Jeigu turite smagių idėjų ir jūs, mielai lauksime jų straipsnio komentaruose!

Suvenyras su vaikučio nuotrauka

Puodelis, ant kurio puikuojasi bedantė mažylio šypsena, pagalvė su šeimos nuotrauka, padėkliukas arbatai su mylimo žmogaus atvaizdu - šiais laikais suvenyrus gaminančios įmonės siūlo įvairiausių daiktų, daiktelių, kuriuos gali paversti suvenyru.

Firminiai tėčio marškinėliai

„Esu tėtis, ir tai man patinka", „Tėtis Nr.1 pasaulyje", "Ieškai geriausio tėčio? Jis - prieš tave" - kokių tik užrašų neprisigalvojama uždėti ant marškinėlių. Tokią dovaną rasite specializuotose parduotuvėse ar internete, tačiau jei esate nagingi, galima pabandyti panašius marškinėlius pasidaryti patiems - tereikia vienspalvių marškinėlių ir tekstilės flomasterių ar dažų, kurių rasite kanceliarinių prekių parduotuvėje.

Valgoma dovana

Tėčio dienos proga galite tėčiui padovanoti skanią dovaną - tai, ką jis labiausiai mėgsta - tortą, šokoladinių keksiukų, troškintą karpį ar sušių. Žinodami savo tėčio skonį, paruoškite atitinkamą staigmeną. Žinoma, tai turi būti nekasdieniškas patiekalas, kurio kiekvieną dieną jūs šiaip sau negaminate.

Vyriška pramoga

Tėčiams, kaip ir mamoms, kartais reikia „pravėdinti" galvą nuo keturių namų sienų ir šeimos, todėl padovanokite jam tai, ką jis labiausiai mėgsta veikti laisvalaikiu. Gal tai bus bilietas į krepšinio ar futbolo rungtynes, gal bilietas į džiazo koncertą arba fotografijos kursus. Arba nugaros masažas, jei žinote, kad nugara - jo silpnoji vieta ir toks masažas jam būtų ir malonu, ir sveika.

Rankų darbo dovanėlė

Kol vaikutis visai mažas, tokia dovanėle labiau teks pasirūpinti mamai, o mažyliui paaugus atviruką, aplikaciją, lankstinį ar kitą darbelį tėčiui pagamins ir vienas vaikas. Jei namuose krykštauja kūdikis, galite padaryti atviruką tėčiui su mažylio pėdutės ar rankutės atspaudu popieriuje. Tam tereikia pamirkyti delniuką ar pėdutę į vaikams skirtus (jie lengviau nusiplauna ir nekenksmingi) dažus ir atspausti tai popieriuje. Įrėminus šį darbelį, prirašius prierašą „Pirmoji Tėčio diena", tai bus visai neblogas prisiminimas.

Jei auginate didesnį vaiką, pasitarkite su juo, kaip pasveikinsite tėtį. Tegul vaikas nupiešia piešinį ar sukuria darbelį tėčiui. Įtraukite vaiką į pasiruošimą šventei.
Shutterstock nuotr.

Laikas kartu

Praleistas kartu laikas yra didžiausia vertybė - su šia mintimi nesutikti neįmanoma. Todėl jeigu jūsų tėtis labai užimtas ir matote jį tik savaitgaliais, surenkite Tėčio popietę, kuomet visą laiką skirsite tik vieni kitiems. Tai gali būti išvyka į mėgstamą jūsų kavinę, kur jau lauks rezervuotas staliukas, gali būti išvyka į gamtą dviračiais arba pėsčiomis, pagaliau, tokia popietė gali įvykti ir namuose. Paprašykite vaikų padėti šventiškai serviruoti stalą, sukurkite ypatingą šventinę nuotaiką ir taip pasveikinkite savo mylimą tėtį.

Praktiška dovanėlė

Jeigu tėtis yra praktiškas, jam patiks dovanėlė, kuri pravers kiekvieną dieną. Tai gali būti naujas kaklaraištis, piniginė, užrašų knygelė ar kitas naudingas daiktas, kurį tėtis turės su savimi kasdien, ir tai jam primins Tėčio dieną.

Fotosesija

Nors šiais laikais kone visi mes turime skaitmeninių fotoaparatų, kokybiškų nuotraukų šeimos albumuose vis dar daugeliui trūksta. Padovanoję tėčiui fotosesiją su vaikučiais, turėsite ne tik profesionalių nuotraukų, bet ir galėsite jas įsirėminę papuošti namus. Tuo labiau, kad pirmą birželio sekmadienį švenčiama Tėčio diena visada dovanoja fotosesijai tinkamą foną - žydinčias obelis ir pievų gėlynus.

Dovanėlė, skirta tėčio kolekcijai

Tokią dovaną gana lengva išrinkti, bėda ta, kad ne visi tėčiai turi hobį arba kažką kolekcionuoja. Jei jūsiškis priklauso kolekcionierių kastai, tuomet jums nebus sunku renkant dovaną.

O ką savo tėčiams bei vaikučių tėčiams dovanosite jūs? Laukiame idėjų komentaruose!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis