Ką veiksime su šeima šį savaitgalį? 13 šeimai draugiškų pasiūlymų

Net jei ir neturite atliekamo tūkstantėlio kelionei su šeima į užsienį, įdomiai praleisti savaitgalį galima. Keletas renginių, kurie draugiški šeimai ir neištuština piniginės.

Vilnius

Šis savaitgalis - proga pirmiesiems pamatyti naujai sutvarkytą gamtos paminklą - Pūčkorių atodangą. Pūčkorių atodanga - Pavilnių regioniniame parke nuo 1974 metų valstybės saugomas gamtos paminklas. Tai bene aukščiausia ir įspūdingiausia Lietuvoje atodanga, suformuota Vilnios upės sraunių vandenų. Teritorija pritaikyta dideliam lankytojų srautui, sumontuotos lankytojų srautus reguliuojančios terasos, laiptai, pandusai, įrengtos aikštelės su pavėsinėmis.

tavovaikas.lt patarimas: pagaliau! Pagaliau aplankyti šią vieną žaviausių vietų Vilniuje bus galima ir vežant vaiką vežimėlyje, ir stumiant jo triratuką. 

Vilnius

Sekmadienis, birželio 9-oji, Vilniuje skelbiama Sporto diena. Visą vasarą Gedimino prospektas sekmadieniais tampa aktyvaus sporto centru - atėjus čia nemokamai galima išbandyti žaisti stalo tenisą, milžiniškais šachmatais, badmintoną, stalo futbolą, pamatyti kitų sporto šakų pasirodymus bei atviras treniruotes.

tavovaikas.lt patarimas: jei gyvenate sostinėje ir perskaitę mūsų renginių gidą iki galo, nerasite sau nieko tinkamo, eikite čia. Tai geriau už savaitgalį ant sofos!

Vilnius

Birželio 8, šeštadienį, Neries krantinė prie Baltojo tilto virs Menų pieva. Čia nuo 15 iki 19 val. vyks „Šatrijos" vaikų klubo renginys. Bus galima susipažinti su breiko, rytų kovos menų, šachmatų technikomis, prisidėti prie bendro „Draugystės piešinio" piešimo ir net pasigaminti sau aitvarą. Be šių pramogų lankytojų laukia koncertas, žaidimai, vaikų darbelių paroda-mugė, muzikinė viktorina bei loterija.

tavovaikas.lt patarimas: Neries krantinė paskutiniu metu nuolat "gyva" - čia būriuojasi miestiečiai, aitvarų pilotai,na, o šeštadienį, klegės ir vaikai.

Vilnius

Šokinėjimo per gumytę čempionatas šeštadienį, 14 valandą, vyks p.c. Panorama. Komandos, sudarytos iš trijų žmonių, turės įveikti vis aukščiau keliamą gumytę, atlikdamos tam tikras parodytas figūras. Pagrindinis prizas - kelionė į Vokietijoje esantį nuotykių ir pramogų parką „Heide".

tavovaikas.lt patarimas: šiais laikais kone užmiršta pramoga atgaivinama jau antrus metus iš eilės. Ateiti į tokį renginį vertavien todėl, kad vaikai suprastų, ką jų tėvai vaikystėje darė, kai ne buvo išrastas kompiuteris ar i'podas.

Kaunas

Birželio 8-9 dienomis pirmą kartą Kaune rengiamas Šiuolaikinio cirko festivalis. Festivalio rengėjai siekia pristatyti Lietuvos žmonėms mažai žinomą šiuolaikinio cirko žanrą, kurio pavadinimą išgirdęs dažnas dar galvoja apie dresuotus liūtus ar žiūrovus į areną tempiančius klounus. Šiuolaikinio cirko kūrėjai nesiorientuoja į konkrečią publiką, tikėdamiesi, kad universali kūno ir muzikos raiška bus suprantama įvairaus amžiaus ir skirtingiausių tautų atstovams. Daugiausiai čia pasirodo įvairiausiais daiktais žongliruojantys artistai, ant žemės bei ore pasirodantys akrobatai, šiuolaikinio šokio šokėjai bei aktorinę mokyklą patyrę klounai. Sekmadienį „Ryšių kiemelyje 837", nuo 15 valandos prasidės „Gatvės cirko popietė". Čia žiūrovus pasitiks cirko artistai ir teatralizuotas piknikas. Tuoj po to scenoje pasirodys šiuolaikinio cirko artistai iš didžiųjų Lietuvos miestų. Renginys nemokamas.

tavovaikas.lt patarimas: prisipažinsime, mus intriguoja šis renginys. Šiuo metu žymiausi šiuolaikinio cirko atstovai pasaulyje - Cirque su Soleil, kurie neseniai lankėsi ir Lietuvoje. Juk smalsu, o ką sugeba lietuviai?

Kaunas

Šį sekmadienį vyksiantis „Kauno maratonas 2013 - daugiau nei bėgimas!" pateisino savo šūkį. Renginio organizatoriams, atrodo, pavyko surengti tikrą šventę miestiečiams. Nemuno saloje įsikursiantys žiūrovai tikrai nenuobodžiaus. Vaikams liūdėti neleis linksmieji Meškis ir Kiškis, kurie dalins balionus, spalvinimo knygeles bei fotografuosis ne tik su mažaisiais, bet ir su visais norinčiais. Be to, visos šeimos raginamos bent simboliškai prabėgti linksmajame „Tichė" šeimų bėgime. Čia dalyvių laukia įvairiausi prizai: 250 pirmųjų dalyvių, pasiekusių finišą, bus apdovanoti gertuvėmis, vyks ir šauniausios šeimos - Mėlyniausios, Didžiausios ir Linksmiausios - rinkimai.

tavovaikas.lt patarimas: "Nesėdėk prie kompiuterio, nesveika", "Kodėl neini į lauką pasportuoti?", - neretai priekaištaujam savo vaikams. Šis renginys yra proga įrodyti, kad mes mokame ne tik kalbėti, ir bet veikti.

Klaipėda

Birželio 7-ąją, Tarptautinės pasaulinio Vandenyno dienos išvakarėse, Lietuvos jūrų muziejus kviečia apsilankyti „Vandens, muzikos ir vėjo" laboratorijoje po atviru dangumi. Kuršių mariose prie Jūrų muziejaus krantinės prisišvartuos mokslinių tyrimų laivas „Vėjūnas", kuriame 11.30-14.00 val. bus rengiamos viešos ekskursijos, atliekami Kuršių marių vandens tyrimai, kartu su mokslininkais diskutuojama apie Kuršių marių ir Baltijos jūros ekologinę būklę. Šventės metu bus pristatyta ir Jūrų muziejaus naujovė - elektroninis gidas, veikiantis šešiomis kalbomis.

tavovaikas.lt patarimas: jei būsite netoliese, būtinai užsukite ir grįžę papasakokite, kaip sekėsi. Lauksime!

Kupiškis

Birželio 8 d. prie trečiojo pagal dydį Lietuvoje dirbtinio vandens telkinio - Kupiškio marių aidės Turistinio sezono atidarymo šventė. Šįkart tai bus Aktyvaus laisvalaikio diena - savo sėkmę nuo ankstaus ryto bandys žvejai, po to - tinklininkai, futbolininkai, krepšininkai. Nuo 14 val. su savadarbe originalia plaukimo priemone bus verta varžytis „Linksmojoje Kupiškio marių regatoje" - tai garantuos ne tik puikius įspūdžius, gerai praleistą laiką, naujus potyrius, bet ir paskatinimą.

Šventės metu bus galima išmokti mankštos, šiaurietiško ėjimo, sveikos gyvensenos. Rungtys ir žaidimai bus ne tik įdomūs, bet ir vilios prizais. Vaikučiai galės šėlti ant batuto, pajodinėti poniais, su miestu ir rajonu pasivažinėti traukinuku Pupsiuku, netrūks atrakcionų ir skanėstų.

tavovaikas.lt patarimas: atsivečiam Lietuvos žemėlapį, surandame Kupiškį, dedame pliusiuką ir pirmyn. Vasaros savaitgaliai - puiki proga pažinti gimtąją Lietuvą.

Birštonas

Savaitgalį mus kviečia Birštonas, skelbiantis sezono pradžią. Oro balionų fiesta, tautodailės mugė, sporto varžybos bei kiti renginiai skirti tiek vaikams, tiek suaugusiems. Basanavičiaus aikštėje įsikurs vaikų pramogų aikštė, kurioje veiks meno mokyklos kūrybinės dirbtuvės, bus muzikuojama, klounų ir burbulų šou, vaikų šokių kolektyvų pasirodymai.

tavovaikas.lt patarimas: šis vidurio Lietuvoje įsikūręs kurortas nėra toks žinomas, kaip jo kolega pietuose, tačiau jis tikrai vertas mūsų dėmesio!

Trakai

Birželio 7-9 dienomis visi vėjai pūs į Trakus! Nuo ryto ligi ryto čia siaus miesto šventė: nematytas Galvės ežero karnavalas, buriavimo regata, sporto varžybos, šurmuliuos Rotušės turgus, spalvingas folkloro festivalis, žemę drebins dūdų orkestrai, o dangų - naktinis lazerių šou. Specialiai vaikams skirtas Vaikų miestelis, kuriame bus vaikų meno kolektyvų pasirodymai, jodinėjimas poniais, linksmieji batutai, lėlių teatras, ledų sala ir kitos įdomybės.

tavovaikas.lt patarimas: Trakuose tikrai yra ką pamatyti ir pasivaikščioti su visa šeima, todėl planuodami išvyką, skirkite tam pakankamai dėmesio. Ir, žinoma, negrįžkite neparagavę kibinų. Žinodamos vaikų įpročius, kibininės specialiai jiems daro "smagurių" kibinus - ir su varške, ir su obuoliais.


Lazdijai

Mielas dzūkiškas miestelis prie pat Lietuvos - Lenkijos pasienio birželio 7-8 dienomis kviečia į tradicinę Pasienio fiestą. Pirmoji šventės diena vyks stilizuotame Baltajo uoste prie legendomis ir padavimais apipinto Pilaitės piliakalnio, o antroji diena - Veisiejų miesto parke, apsuptame Ančios ežero bangų.

tavovaikas.lt patarimas: jeigu važiuodami į Lazdijus įsidėsite asmens tapatybės dokumentus, galėsite užsukti ir į šalia esančią Lenkiją. O ką - vaikams bus proga pabuvoti „užsienyje"!...

Šakių r.

Birželio 8-9 dienomis Šakių raj. Plokščių sen. Panemunių regioniniame parke, Stulgių piliakalnio papėdėje organizuojamas XII-XIII a. Senovės Baltų Amatų ir Karybos Festivalis "Karo žirgas". Programoje numatyta daug inscenizuotų kovų, senovinių rungčių ir žaidimų žiūrovams, karių ir amatininkų stovyklos, karių raitelių pasirodymas demonstruojant įvairius ginklus.

tavovaikas.lt patarimas: kol neišrasta laiko mašina, tai vienintelė proga pamatyti, kaip atrodė ir kuo gyveno mūsų protėviai - baltai.

Raseinių r.

Viduklėje birželio 8 d., šeštadienį, nuo 10 val. vyks koldūnų šventė. Pernai sulaukusi didelio susidomėjimo, "koldūniška" šventė sugrįžta ir šiemet. Be koldūnų gaminimo varžytuvių, čia vyks koncertai, sporto varžybos ir  fejerverkai.

tavovaikas.lt patarimas: kai kurie vaikai paniškai nemėgsta koldūnų, pabėga vos užuodę jų kvapą. Kažin, jei tokį "nekoldūninį" vaiką nusivežus į Viduklę? Gal padėtų?...

Jeigu ir jūs žinote smagių veiklų savaitgalį šeimoms, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis