Vasara su vaikais: 10 įdomių ir pigių laisvalaikio idėjų

Savaitgalių nuo mažylio gimimo iki jo pilnametystės tėra tik 936, todėl su vaikais verta praleisti kiekvieną iš jų. Tačiau idėjų, ką įdomaus nuveikti, kartais ir pritrūksta.

Daugelis šeimų įsivaizduoja, kad vaikus labiausiai džiugina pramogos kino teatre arba kavinėje. Iš tiesų yra gausybė daug įdomesnių ir pigesnių alternatyvų, o vieta, maistas ir oras yra tik antraeiliai dalykai.

Šeimų universiteto" dalyvė - Elzės ir Algirdo Masių šeima auginanti tiek mokyklinio amžiaus vaikus, tiek darželinukus, pateikia 10 idėjų, kaip tėvai gali prasmingai praleisti vasarą su savo atžalomis:

1. Miegojimas po žvaigždėmis

Vasara - metas, kai vaikai trokšta ištisą dieną leisti lauke. Čia jie jaučiasi laisvi ir nevaržomi. Jeigu turite kiemą - pasistatykite palapinę. Vaikui tai paliks didelį įspūdį, o ir jūs prisiminsite jaunystę. O jei dar rasite teleskopą!

2. Netikėtos išvykos

Keliaukite prie artimiausio ežero ar poilsiavietės. Prisiminkite, kad vaikams patinka spontaniškumas. Nesakykite savo atžalai, kad vykstate iškylauti. Plačios vaikų šypsenos ir įspūdžiai - garantuoti. Keliaukite ir atraskite naujas vietas! Ko verti vien mažieji Lietuvos miesteliai su savo įdomybėmis, zoologijos sodas, delfinariumas ar žirgynas! Be to, Lietuvoje yra net 113 įvairiausių muziejų.

3. Maudynės

Jūra, ežeras, upė ar tiesiog baseinukas kieme - vaikai ten galėtų praleisti visą vasarą. Jeigu neturite laiko vaiko nuvežti prie vandens telkinio - pramogaukite namuose! Prileiskite vonią vandens, kad vaikas galėtų pliuškentis kada panorėjęs. „Maudytis" galite ir lietuje lakstydami per balas - vaikai jus to pamokys (išeiginiai drabužiai - nebūtini).

4. Uogos

Praleiskite kelias valandas gryname ore - uogaukite kartu. Tik nepaverskite uogų rinkimo darbu! Ir nepamirškite repelento, kad nesugeltų uodai ar erkės!

5. Moksliniai eksperimentai

Kartu su vaiku atlikite kelis mokslinius eksperimentus. Pavyzdžiui, pagaminkite vaškinę lempą ar imituokite ugnikalnio išsiveržimą. Didelės ir laimingos vaiko akys bus puikus įrodymas, kad stengiatės ne veltui.

Daugiavaikė Elzės ir Algirdo Masių šeima stengiasi prasmingai išnaudoti kiekvieną akimirką drauge. Asmeninio arch. nuotr.


6. Iškyla namuose

Vaikams patinka iškylauti. Jei išvykti keblu, iškylą galima surengti kad ir namuose! Praleiskite kelias naktis miegodami miegmaišyje svetainėje, tai bus puiki pramoga ir vaikui, ir jums. Tiesa, laužo geriau nekurti.

7. Maisto gaminimas

Vaikai mėgsta padėti tėvams virtuvėje. Leiskite atžalai išrinkti vakarienės receptą ir prisidėti prie gaminimo. Padarykite tai tradicija - kiekvieną penktadienį šeimos vakarienė gali tapti bendru tėvų ir vaikų kūriniu. Ar žinote, kaip paprasta pasigaminti vaikų dievinamų ledų?

8. Piešimas

Suteikite progų vaikui kuo daugiau piešti. Tai išlaisvina jo kūrybiškumą, o jūs būsite puikus mažylio pagalbininkas. O panaudojus klijus ir kruopas, galima sukurti tikrus šedevrus.

9. Slėpynės

Kada paskutinį kartą žaidėte slėpynes? Patikėkite, tai įmanoma ir dviejų kambarių bute. Galite ieškoti lobio - suslapstyti popieriaus skiauteles su užuominomis, kur jis padėtas!

10. Bendraminčiai

Užsiregistruokite į Šeimų universiteto (www.seimu.lt) mokymus. Čia susirasite naujų draugų, auginančių tokio pat amžiaus vaikus. Kartu galėsite rūpintis vaikų auklėjimu bei prasmingu laisvalaikiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis