Kaip įdomiai praleisti laisvadienius

Savaitgalio bei Žolinės dienos renginiai - mūsų parengtoje šeimai draugiškų renginių suvestinėje.

Kaunas

„Žalgirio" arena kviečia kartu švęsti 2 metų gimtadienį! Rugpjūčio 18 d. arenoje visą dieną 12.00 - 18.00 val. lauks įvairios veiklos ir sporto šakų prisistatymai, atlikėjų ir muzikos grupių pasirodymai. Gimtadienio dieną arenos erdvės bus skirtos įvairių sporto šakų atstovams, kurie lankytojams pristatys parodomąją programą, supažindins su treniruočių ypatumais, reikalingu inventoriumi, leis žiūrovams išbandyti sporto šaką patiems.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip nepalūžti Londone su keturiais vaikais?
Tiesa ir mitai apie cezario pjūvio operaciją

Gimtadienio metu lankytojams bus suteikta aktualios informacijos sveikos gyvensenos ir žalingų įpročių prevencijos klausimais, bus galimybė įsivertinti kūno masės indeksą, kraujo spaudimą, profesionaliai išsimatuoti kūno masės sudėtį, išgirsti sveikos gyvensenos rekomendacijas iš visuomenės sveikatos specialistų ar išmokti suteikti pirmąją pagalbą. Taip pat arenos lankytojų laukia Irenos Mikuličiūtės dailės studijos organizuojamas piešinių konkursas „Mano mylimiausia sporto šaka". Įėjimas į gimtadienio šventę - nemokamas.

TavoVaikas.lt patarimas: mieste „ant asfalto" pasilikusioms šeimoms - pasiūlymas, kurį verta svarstyti šeimos taryboje.

Žolinė Rumšiškėse

Liaudies buities muziejuje visą dieną vyks Žolinės kemošius, puokščių paroda, folkloro ansamblių pasirodymai, šokiai ir žaidimai.

TavoVaikas.lt patarimas: jei keliausite su pačiais mažiausiais, nepamirškite vežimėlio (net jei jūsiškis ir moka keliauti pėsčias). Teritorija didelė, net ir pusdienį pasivaikščioti po ją - ne juokų darbas. Ypač, kai kojos nedidukės.

Ignalinos r.

Stripeikių kaime esančiame senovinės bitininkystės muziejuje rugpjūčio 15 d. 15 val. vyks tradicinė Medkopio pabaigos šventė „Ulioja bitela“. Čia atvykusiųjų laukia iškilmingas šventės atidarymas, Austėjos ir Bubilo dievybių pagerbimas kartu su Ignalinos krašto folkloro ansambliu „Čiulbutė“, bičių produktų, kulinarinio paveldo ir tautodailės darbų mugė, parodomasis medaus sukimas stikliniame medsukyje ir vaišinimas šviežiu medumi. Veiks bitininkų ir „mažųjų bitučių“ varžytuvių kiemeliai.

TavoVaikas.lt patarimas: muziejus unikalus ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Puiki proga ir jį aplankyti, ir su bitininkais pasikonsultuoti, koks medus ir kaip vartojamas žiemą stiprina mūsų sveikatą.

Anykščiai

Rugpjūčio 15-17 dienomis Anykščiuose vyks šeštasis Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras", skirtas maestro Vytautui Kernagiui atminti. Iš viso numatyta net 11 skirtingų kultūros renginių, šiemet festivalio svečius savo kūryba džiugins Domantas Razauskas, Ainis Storpirštis, Virgis Stakėnas, Andrius Kaniava, Ieva Narkutė, Vytautas V. Landsbergis ir Ramunė Landsbergienė, Kostas Smoriginas, Aidas Giniotis, teatro laboratorijos „Atviras ratas" aktoriai bei kiti žinomi dainuojamosios poezijos atlikėjai.

Taip pat pasirodys jaunieji, dar tik pirmuosius žingsnius scenoje žengiantys, bardai. Pagrindiniai koncertai vyks Dainų slėnyje, kuriame bus įsikūręs ir palapinių miestelis, norintiems renginį stebėti ne vieną vakarą.

TavoVaikas.lt patarimas: be vienos minutės kurortinis miestas turi daug įdomių ir lankytinų vietų. Vasaros rogučių trąsa, siaurukas, Arklio muziejus. Todėl jei planuosite išvyką, pasistenkite pamatyti ir jas. Na, o bardų muzika puikiai tiks vaikams vietoj lopšinės vakare.

Šiauliai

Rugpjūčio 15 d., ketvirtadienį, 17 val. Šiaulių „Aušros" muziejaus Žaliūkių malūnininko sodyboje (Architektų g. 73) vyks liaudiška Žolinės vakaronė. Susirinkusiųjų į svarbiausią vasaros derliaus ir rugiapjūtės pabaigos šventę lauks šventinės Žolinės apeigos, gardi, šviežiai iškepta ruginė duona, smagi muzika, dainos, šokiai ir įvairios pramogos. Ikimokyklinukams renginys nemokamas.

TavoVaikas.lt patarimas: kainos į renginį simboliškos, o šventės aprašymas skamba gražiai. Taigi, matome daugiau pliusų, negu minusų.

Druskininkai

Rugpjūčio 14-18 dienomis Druskininkuose Pirmojo Tarptautinio vaikų kūrybos festivalio „Mes ir pasaulis aplink mus" metu vyks vaikų mados teatrų konkursas „Pabaltijo žvaigždė". Jo programoje rugpjūčio 15 dieną nuo 18.30 val. Gėlių paradas Vilniaus Alėjoje: vaikų mados teatrų drabužių kolekcijų, skirtų vaikams, pristatymas. Rugpjūčio 16 d. 18.30 val. Vaikų mados teatrų konkursas vyks Jaunimo užimtumo centre.

TavoVaikas.lt patarimas: vaikų mados šou visada būna šventė jame dalyvaujantiems vaikams bei jų tėvams. O žiūrovams? Lauksime atsiliepimų mačiusiųjų!

Visaginas

Rugpjūčio 16-17 dienomis Visagine jau 20-ąjį kartą vyks festivalis „Visagino Country", kasmet sukviečiantis kantri stiliaus gerbėjus ir visus, vertinančius gyvai atliekamą muziką. Didžiųjų koncertų metu pasirodys atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio šalių, festivalio lankytojus džiugins ir įvairūs papildomi renginiai. Festivalio pradžią tradiciškai skelbs motorų gausmas - Visagino miesto gatvėmis judantis kantri tematika puoštų automobilių ir motociklų paradas. Netrūks muzikos, atrakcijų ir pramogų festivalio svečiams dienos metu: linijinių šokių klubai paruošė spalvingą programą ir pakvies visus norinčius jų išmokti, skambės bardo iš Rusijos Sergejaus Blaženkovo improvizacijos kantri tematika, koncertuos jaunimo kolektyvas „Bebrai" iš Klaipėdos, veiks meno dirbtuvės ir atrakcionai vaikams bei suaugusiems. Dieną naktį šurmuliuos prekybinė mugė, kurioje savo produkciją pristatys tautodailininkai.

TavoVaikas.lt patarimas: nors kantri muzika gal ir nėra pati populiariausia tarp vaikų, organizatoriai stengiasi, kad tai būtų šventė kiekvienam miesto gyventojui ir svečiui.

Neringa

Rugpjūčio 15 - 17 Lietuvos pajūrio gyventojai ir lankytojai ypatingai laukiami Neringos kurorte, kur vyks gyvosios archeologijos šventė „Senųjų amatų dienos Neringoje". Šventinėmis dienomis pievoje greta Nidos uosto įsikurs eksperimentinės archeologijos meistrai iš Lietuvos Latvijos, Lenkijos ir Rusijos. Jie ne tik papasakos apie rekonstruotus archeologinius radinius, bet ir supažindins su priešistorės laikotarpio žmonių buitimi. Šventės metu bus puiki proga susipažinti su archajiškais amatais, lietuvininkų krašto papročiais, pamatyti parodomąsias lietuvių ir kryžiuočių kovas, pabuvoti Lietuvos tautodailininkų-amatininkų dirbtuvėse".

Eksperimentinės archeologijos meistrai demonstruos kaip buvo gaminami gintariniai amuletai, kibirėliai iš liepos karnų, kepama duona ant akmenų, lipdomi ir žiedžiami puodai, gaminami indai iš beržo tošies. Juvelyrai atkurs viduramžių papuošalus ir įvairius gaminius iš bronzos bei alavo. Žiūrovas galės susipažinti ir su senosios medicinos paslaptimis. Šventėje bus galima išvysti raitelių pasirodymą, riterių turnyrą.

TavoVaikas.lt patarimas: tokie renginiai - it kelionė laiko mašina atgal. Kas kartu su mumis?

Palanga

Centrinėje Palangos miesto aikštėje rugpjūčio 16-17 dienomis nuo 18 iki 22 val. vyks Europos Sąjungos piliečių teisių mugė. Šeimos su vaikais galės žaisti edukacinius žaidimus, dalyvauti viktorinose ir kūrybinėse dirbtuvėse. Renginius užbaigs gatvės akrobatai bei muzikos grupės.

TavoVaikas.lt patarimas: savaitgalio planas toks - pasikaitinam šonus, pagąsdinam bangas ir vakare renkamės pamiklinti galvų.

Įvairūs miestai

Rugpjūčio 19 d., 18.30 valandą vyks tradicinis „Burbuliatorius“. Tai renginys, kai visi atsineša burbulų ir juos pučia, taip sukurdami įspūdingą reginį. Pasak organizatorių, ši iniciatyva skirta viešųjų erdvių gaivinimui, o jos tikslas – paskatinti miestiečius aktyviai dalyvauti savo miesto gyvenime ir kuriant jo tradicijas. Vilniuje burbuliuojama Lukiškių aikštėje, Kaune – aikštelėje prie Soboro, Klaipėdoje – Atgimimo aikštėje.

TavoVaikas.lt patarimas: tik nepamirškite burbulų. Sau ir praeiviams. Ir dar atsarginį buteliuką prigriebkite, juk šventė tęsiasi tol, kol nesibaigia burbulai. Ir jos nekuria „kažkas“, ją kuria kiekvienas atėjusysis, tai yra, mes!

Jeigu žinote kitų įdomių renginių, parašykite apie juos el. paštu tavovaikas@delfi.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis