Kaip įdomiai atsisveikinti su vasara? 16 idėjų

Šis savaitgalis ypatingas - palydime vasarą ir pasitinkame rudenį. Kviečiame perskaityti mūsų parengtą „šeimyniškų" savaitgalio renginių anonsą ir išsirinkti širdžiai mielą veiklą.

Vilnius

Rugsėjo pirmąją, 19 valandą, S. Daukanto aikštėje vyks tradicinis šventinis koncertas „Beauštanti aušrelė". Jame dalyvauja daugybė žinomų atlikėjų ir kolektyvų: Vytautas Juozapaitis, Jeronimas Milius, berniukų ir jaunuolių chorai „Ąžuoliukas", „Dagilėlis", Lietuvos kariuomenės bei „Trimito" orkestrai. Koncertas nemokamas, be to, tiesiogiai transliuojamas per LRT.

TavoVaikas.lt patarimas: šiais metais Mokslo ir žinių šventė mokyklose bus švenčiama rugsėjo antrąją, pirmadienį, tad šis koncertas išvakarėse gali tapti gražiu startu į naujuosius mokslo metus.

TAIP PAT SKAITYKITE:
7 klaidos, kurias daro labai geri tėvai
Emigracijos dienoraštis: kaip išgyventi Londone vienai su keturiais vaikais?

Vilnius

Valdovų rūmai kviečia naujus mokslo metus pasitikti kartu ir ta proga rugsėjo 1 d., sekmadienį, muziejus dirbs ilgiau (ne iki 16, o iki 20 val.), taip pat nuo 11 iki 20 dirbs rugsėjo 2 d., pirmadienį (kai įprastai muziejus nedirba). Visi bilietus įsigiję lankytojai galės dalyvauti kas valandą nuo 11 iki 18 val. rengiamose nemokamose ekskursijose. Jų metu Valdovų rūmų muziejaus gidai ir kiti specialistai lankytojus supažindins su rūmų moksliniais tyrimais, eksponuojamais unikaliais radiniais ir įspūdingomis interjero vertybėmis. Taip pat ekskursijų dalyvių muziejaus nuolatinių ekspozicijų erdvėse lauks įvairios staigmenos.

TavoVaikas.lt patarimas: puiki alternatyva Mokslo metų pradžios šventimui picerijoje ar kavinėje. Nors gal vienas kitam ir netrukdo? Pamaitinę Valdovų rūmuose protą ir sielą, po to galime pamaitinti ir kūną.

Vilnius

Rugpjūčio 31 d., šeštadienį, 11 val. Vilniuje pirmą kartą „Ogmios miesto" aikštėje vyks ekstremalaus sporto renginys „Atgal į miestą". Jame - geriausių Lietuvos riedlentininkų (skeiterių) ir BMX dviratininkų pasirodymai. Specialiai šiam renginiui pasirodymą paruošė ir populiariausia Lietuvos gatvės gimnastikos komanda „Project mayhem", kuri nuolat žiūrovus stebina įspūdingais jėgos triukais.

TavoVaikas.lt patarimas: mažiems padaužoms ir išdykėliams ši šventė turėtų patikti.

Vilnius

Rugsėjo 1 d. nuo 11 valandos Gedimino prospekte vyks sporto šventėje, organizuojama VšĮ "Sveikas miestas". Vyks įvairios estafetės, šokių pamokos, improvizuotas keliaujančio"sportiškojo" cirko pasirodymas. Vaikų erdvėje bus įrengtas vaikų priežiūros kampelis "Sveiko miesto" mankštose ir turnyruose sportuojančių tėvelių vaikams. Čia vaikai miklins rankutes ir pirštukus ( mažesnieji lavins pirštukus dailės priemonių pagalba, vyresni mokysis šokti su "BOLA" (virvės su specialiais svareliais), kaip tai daro ugnies šou artistai.

TavoVaikas.lt patarimas: panašios sporto šventės Vilniaus širdyje vyko kas savaitę, tad jeigu per atostogas netyčia pražiopsojote - išbandykite.

Vilnius

Rugsėjo 1 -ąją, sekmadienį, 12 val. Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo vyks iškilmingas vėliavų pakėlimas ir Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos bei Lietuvos kariuomenės orkestro žygiavimas nuo Nepriklausomybės aikštės iki Katedros aikštės. 14.00 val. Lietuvos kariuomenės orkestro koncertas Katedros aikštėje.

TavoVaikas.lt patarimas: tai renginiai, skirti Laisvės dienos 20 - mečio progai. Pasiruoškite, ką atsakyti, kai vaikas paklaus: „O kas ta laisvė, mama?“

Kaunas

Rugpjūčio 31 d. 12 val. Miesto sode ir teatro prieigose vyks tradicinė teatralizuota šventė „Į Pasakų šalį - su fotoaparatu!", kuria Kauno valstybinis lėlių teatras pradės 56 - ąjį kūrybinės veiklos sezoną. Čia užklydę mažieji smalsuoliai galės pasilabinti su mylimomis spektaklių lėlėmis, paspausti ranką pasakų personažais virtusiems aktoriams ar jauniesiems renginio pagalbininkams ir įsiamžinti nuotraukose. Šventės metu savo vardines švęs ir sveikinimus priiminės Užburtos pilies paslaptis sauganti pirklio duktė Izabelė. Užklydusių į Pasakų miestą lauks daug smagių akimirkų ir malonių siurprizų. 14 val. žiūrovai bus pakviesti į pirmąjį sezono spektaklį „Snieguolė ir septyni nykštukai".

TavoVaikas.lt patarimas: puiki teatro iniciatyva pradėti sezoną švente miestiečiams. Keliam nykščius viršun!

Kaunas

Saugaus eismo šventė Kaune. Rugpjūčio 30 d. 12 - 18 val. „Akropolyje" visą dieną lankytojų lauks policijos bičiulis Amsis ir jo kolega Šviesoforas. Į vaikų klausimus atsakys policijos patruliai, o pirmosios pagalbos pagrindų pamokys greitosios medicinos ekipažas. Tie, kurie aplankys visus "Saugaus eismo diplome" nurodytus, specialiai akcijai pasiruošusius punktus ne tik prisimins ir įsisavins gyvybiškai svarbią informaciją, bet smagiai praleis laiką ir gaus dovanų. Vaikams bus išdalinta 3000 atšvaitų.

TavoVaikas.lt patarimas: tai ypač aktualu auginantiems pradinukus, kurie tik mokysis savarankiškai nueiti ir pareiti iš mokyklos.

Klaipėda

Rugpjūčio 31-ąją sukanka 20 metų, kai 1993 m. rugpjūčio 31 d. iš Lietuvos buvo išvestos svetimos valstybės karinės pajėgos. Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgula ir Klaipėdos miesto savivaldybė, siekdami tinkamai paminėti šią datą, rugpjūčio 31 d. (šeštadienį), 12 val. Atgimimo aikštėje organizuoja Klaipėdos įgulos karių rikiuotę, iškilmingą Lietuvos Respublikos ir Lietuvos valstybės istorinės vėliavos pakėlimo ceremoniją bei spalvingą Karinių jūrų pajėgų orkestro muzikinę programą.

TavoVaikas.lt patarimas: turbūt, dažnai tenka girdėti patarimą savo vaikams ugdyti patriotiškumo jausmą? Tai štai, vienas iš variantų, nuo ko pradėti.

Birštonas

Šventinė fiesta „Vasaros mozaika" rugpjūčio 28-31 d. pristato daug renginių, kurių visų čia ir neišvardinsime. Štai 29 d. 19 val. aikštelėje prie „Tulpės" sanatorijos gydyklų vyks nemokamas kamerinis poezijos ir muzikos vakaras, 30 dieną 18 val. - akcija „Pasodinkime vandens lelijas Birštonui" ir muilo burbulų šokis prie fontano, 31 d. 12.00 prasidės programa mažiesiems „Nupiešk Nemuno kilpą ir Birštono banginuką", vyks muilo burbulų šou Nemuno krantinėje.

TavoVaikas.lt klausimas: ar jūsų šeima jau „atrado" šį jaukų kurortą?

Šalčininkai

Rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną, Šalčininkų miesto parke organizuojamas tarptautinis gyvos muzikos festivalis „Iš širdies į širdį", kuriame pasirodys Šalčininkų ir aplinkinių rajonų kuriantis jaunimas, jaunieji bardai iš Vilniaus, Kauno bei kitų Lietuvos miestų. Kartu su jais scenoje bus žinomi šalies atlikėjai Gediminas ir Ainis Storpirščiai, Virgilijus Jutas, Liuba Nazarenko, Vytautas V. Landsbergis, Aidas Giniotis, grupė „Timofi", Andrius Kaniava, Gabrielius Liaudanskas - Svaras, Andrius Zalieska - Zala, Virgis Stakėnas, Vygantas Kazlauskas bei atlikėjai iš Lenkijos ir Baltarusijos. Šventė vyks nuo 15 val. ir yra nemokama.

TavoVaikas.lt patarimas: Vilnija - ypatingas Lietuvos kraštas, tiek politiškai, tiek geografiškai, tiek kultūriškai. Geresnės progos užsukti į šį kraštą kažin ar sulauksime.

Panevėžys

Rugpjūčio 30-ąją Cido arenoje šurmuliuos pirmasis Aukštaitijos pagalbos tarnybų čempionatas. Čempionato metu praktines bei teorines žinias, likviduojant autoavarijos padarinius bei gelbstint nukentėjusiuosius, demonstruos pagalbos tarnybų komandos, sudarytos iš Aukštaitijos regione veikiančių priešgaisrinės, greitosios, policijos institucijų bei Panevėžio įgulos karių komandų. Toks čempionatas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Prie čempionato organizavimo prisijungė ir Lietuvos kariuomenė, kuri renginio dieną minės okupacinės kariuomenės išvedimo iš Lietuvos Respublikos dvidešimtmetį. Ta proga Panevėžio įgulos kariai nutarė papuošti čempionato atidarymą karių rikiuote, organizuoti karinės technikos ir ginkluotės parodą, bet ir dalyvauti čempionate deleguodami karių komandą, kuri varžysis su kitomis gelbėjimo tarnybų komandomis dėl geriausios vardo. Pradžia - 11 valandą, įėjimas nemokamas.

TavoVaikas.lt patarimas: vien nuo aprašymo kvapą užima... Įsivaizduojame, kad įtampos ir ypatingų akimirkų tikrai bus.

Druskininkai

Rugpjūčio 31 d., šeštadienį, Druskininkų miesto gyventojai ir svečiai laukiami Pramogų aikštėje, kur nuo 18 iki 22 valandos veiks Europos Sąjungos (ES) piliečių teisių mugė. Joje lankytojai galės susipažinti su ES pilietybės teikiamomis galimybėmis, užduoti klausimus ES piliečių teisės ekspertams, dalyvauti edukaciniuose ir kūrybiniuose užsiėmimuose. Aktyviausieji kviečiami išbandyti jėgas viktorinose, žaidimuose, kūrybinėse dirbtuvėse, sportiniuose užsiėmimuose. Vakare renginio lankytojų laukia gatvės gimnastikos komandos „Project Mayhem" pasirodymas ir grupės SKAMP gyvo garso koncertas.

TavoVaikas.lt patarimas: prieš kurį laiką tokia mugė vyko Palangoje, organizatoriai sako, kad susidomėjimas buvo didžiulis. Tokio pat tikimasi ir Druskininkuose.

Šiauliai

Magiškąjį 777-ąjį gimtadienį Šiauliai pasitinka su "Šiaulių naktimis", kurios vyks rugpjūčio 31-osios ir rugsėjo 1-osios naktimis nuo 9 vakaro iki 5 ryto. Margaspalviai renginiai pasklis nuo Vilniaus-Žemaitės g. sankryžos iki Ch. Frenkelio rūmų. Patys aktyviausi veiksmai numatyti Pėsčiųjų bulvare Vilniaus gatvėje. Visi vyksiantys koncertai nemokami, taip pat bus atvertos Šiaulių dailės galerijos durys, veiks „Aušros" muziejaus padaliniai - Dviračių muziejus bei Radijo ir televizijos muziejus. Savo jėgas bus galima išbandyti ir prie šachmatų lentų, kurios tradiciškai bus prie Šiaulių turizmo informacijos centro. Galima bus žaisti su didžiaisiais ar standartiniais šachmatais. Na, o pagrindiniai Šiaulių miesto 777-ojo gimtadienio renginiai numatyti rugsėjo 16-21 dienomis.

TavoVaikas.lt patarimas: jei nesate iš tų tėvų, kurių vaikai devintą vakare jau guli lovoje, kodėl gi ne?

Jurbarkas

Paskutinį vasaros šeštadienį, rugpjūčio 31 - ąją, jurbarkiečiai ir miesto svečiai rinksis į miestelėnų šventę. Dieną pradės žirgų konkūras "Dvaro eiklieji" Mituvos lankoje, vėliau Dainų slėnyje "Parapijos šventadienio vaizdelius" kurs miestelėnų teatras,o regioninę XII liaudiškų kapelų šventę "Pamituvio armonika" ves laidos "Duokim garo" vedėja Loreta Sungailienė. Iki pat vakaro fejerverkų skambės dainos ir šokiai, savus kolektyvus keis svečių pasirodymai, o jaunimas po lazerių šou namo grįš tik paryčiais.

TavoVaikas.lt patarimas: mums atrodo, kad vasaros palydėtuvių šventė šį savaitgalį vyks kiekviename Lietuvos mieste ir miestelyje. Nepatingėkite „paguglinti".

Radviliškis

Rugpjūčio 31-ąją Radviliškio kultūros ir poilsio parke vyks įvairūs vasaros palydų šventės renginiai, užsiėmimai, pasirodymai, skirti vaikams ir įvairaus amžiaus jaunimui. Kiekvienas atėjęs galės užsiimti jam aktualia veikla: klausytis muzikos, žaisti judrius žaidimus, iškylauti gamtoje su šeima arba tiesiog gulėti ant žolės ir stebėti debesis. Be to, iki rugsėjo 1 d. Radviliškyje vyksta medžio drožėjų ir kalvių pleneras, kuriame tautodailininkai iš atskirų Lietuvos regionų kuria 4 poilsio zonas pagal poemą "Metai".

TavoVaikas.lt patarimas: koks puikus organizatorių pastebėjimas apie gulėjimą ant žolės ir žiūrėjimą į debesis. Ko gero, tikrai paskutinė proga tą padaryti šiemet. Nes po to žemė jau taps ir per šalta, ir per šlapia.

Visa Lietuva

Pirmadienį, rugsėjo 2 -ąją, vėl kviečia „Burbuliatorius" - geros valios žmonių susibūrimas, kuriame visi susirinkusieji pučia muilo burbulus. Nemokamas renginys vyksta kas antrą pirmadienį, 18.30, Lietuvos ir užsienio miestuose. „Burbuliatoriuje" gali dalyvauti kiekvienas norintis. Tereikia atsinešti muilo burbulų indelį į paskelbtą vietą ir burbuliuoti kartu su kitais miestelėnais. Kokiuose miestuose ir kokiose vietose vyksta „Burbuliatorius", sužinoti galima organizatorių puslapyje Facebook.

tavovaikas.lt patarimas: reginys, kuris nepalieka abejingų. Jame burbulus pučia ir trimečiai, ir septyniasdešimtmečiai. Verdam burbulienę, kviečiam šeimos narius ir draugus ir einam. Šventė, kurią kuriame tik mes patys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis