Mamų mugės organizatoriai įspėja: jei tik įmanoma, apsipirkti ateikite be vaikų!

Vilniuje įsisiūbavo didžiausias Lietuvoje vaikų ir paauglių dėvėtų daiktų komisas „Mamų mugė". Tūkstančiai mamų ir tėvų skuba į „Litexpo" parodų rūmų 5 salę, kad išsirinktų pigių ir kokybiškų drabužių, batų ar kitų daiktų savo atžaloms. Tačiau renginio organizatorius neramina, kad ne visi tėveliai adekvačiai įvertina šio renginio mastą bei savo galimybes atvykti ten su vaikais.

„Mamų mugės" rengėjai rekomenduoja, jei tik įmanoma, apsipirkti važiuoti be vaikų - dėl pačių mažylių gerovės.

„Labai džiaugiamės, kad mugė taip sparčiai auga. Šį rudenį turime didesnes patalpas, daugiau dalyvių, daugiau daiktų ir, žinoma, kur kas daugiau pirkėjų.

Smarkiai padidėjusi komiso apimtis įpareigoja ir pačius tėvelius atsakingiau įvertinti, ar jie, atvykę į „Mamų mugę" su vaikais, pajėgs tinkamai jais pasirūpinti: t.y. ar mažyliams nebus nuobodu, ar jie neišalks ir nepervargs. Raginu tėvelius verčiau palikti atžalas namuose - taip jiems bus saugiau, o jūs patys galėsite ramiau apsipirkti", - sakė renginio organizatorė Jurga Barbora Jauniškienė.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Emigranto atostogos Lietuvoje: kas kraupina ir skaudina?
Net žinomos Lietuvos poros šiuo metu laukia gandrų

Jei dėl objektyvių priežasčių tikrai nėra galimybių atvykti be vaikų, mugės rengėjai siūlo labai atsakingai įvertinti ir atsižvelgti į tokius dalykus, kaip vaiko amžius, jo dienos ritmas, judrumas.

„Mamų mugės" savanoriams jau teko ieškoti pasimetusių mažylių tėvų. Organizatoriai taip pat įspėja, kad palikti vaikus vienus automobilyje - ne išeitis. Priklausomai nuo oro sąlygų, jie gali perkaisti arba sušalti. Atsibudę vieni jie gali labai išsigąsti ir pradėti verkti.

Vienas iš variantų - eiti į mugę kartu su draugėmis ir pasikeičiant prižiūrėti vaikus, kad šie nepasiklystų ir nenuobodžiautų.

„Kai lankiausi tokioje mugėje JAV, pačią pirmą mugės dieną, kai yra didžiausia spūstis, ten vaikai net neįleidžiami. Mamos į sezoninio apsipirkimo mugę žiūri kaip į atsakingą darbą, o ne pramogą.

Manau, kad tai logiška - per kelias valandas mama nuperka visko, ko reikės vaikams naujam sezonui, kol jie ramiai žaidžia namuose su aukle ar močiute. Taip sutaupoma laiko ir išvengiama nereikalingų emocijų", - įsitikinusi J.Jauniškienė, kuri „Mamų mugės" idėją į Lietuvą atvežė iš už Atlanto.

"Mamų mugė" dar laukia šiandien bei šeštadienį, Vilniuje, Litexpo, 10-19 valandomis.

Gal jau buvote mugėje ir galite pasidalinti įspūdžiais iš pirmų lūpų?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis