Vaikų darželiams pažymos apie tėvų pajamas nereikia

Vilniaus miesto savivaldybė atsiprašo darželius lankančių vaikų tėvų dėl nekorektiško prašymo pateikti savivaldybei informaciją apie Gyventojų pajamų mokestį.

Šiuo metu Vilniaus mero pavedimu savivaldybėje yra atliekamas tarnybinis patikrinimas, siekiant nustatyti, kuris iš specialistų paskleidė klaidingą informaciją su prašymu pateikti informaciją apie GPM.

Pabrėžiame, kad Vilniaus miesto savivaldybę domina tik tėvų deklaruota gyvenamoji vieta. Jokios kitos informacijos (apie mokesčius ar pajamų dydį) savivaldybei pateikti nereikia.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Mano gimdymo istorija: 24 minutės gimdykloje
Lietuvei fotografei unikalų projektą kurti padėjo dukrytė

Pažymą apie deklaruotą gyvenamąją vietą iš tėvų prašoma pateikti taip kaip ir kituose Lietuvos miestų savivaldybės. Panaši tvarka galioja Kauno mieste, apie tokios tvarkos įvedimą diskutuojama Klaipėdoje.

Sužinoti apie gyventojų deklaruota gyvenamąją vietą Savivaldybė, remdamasi Vietos savivaldos įstatymu, nusprendė apklausos būdu. Pažyma yra laisvos formos. Taip pat kaip formą galima naudoti Vilniaus miesto savivaldybės specialistų parengtą pažymą.

Šiemet informacija yra renkama statistiniais tikslais, t.y. jokios įtakos vaiko vietai eilėje ji neturės. Primename, kad vieno vaiko išlaikymas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje Vilniaus miesto biudžetui per metus kainuoja nuo 5000 iki 6500 litų. Tėvelių už darželius sumokamų mokesčių pakanka tik ketvirtadaliui visų būtinų išlaidų. Iš viso šiuo metu sostinėje yra 125 darželiai ir 15 darželių-mokyklų, juos lanko per 31 tūkst. vaikų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis