Šeimos tragedija: sūnui gyventi liko tik metai

Nelaimingas nutikimas atskleidė vienos šeimos tragediją. Ketverių metų vaikui buvo diagnozuotas mirtinas smegenų auglys po to, kai jis nukrito ir susitrenkė galvą.

Auglys buvo aptiktas atsitiktinai

Po nelaimingo atsitikimo, kai berniukas nukrito ir iššoko gumbas, jam ligoninėje "dėl viso pikto" buvo atliktas galvos smegenų tyrimas. Jo atsakymas šokiravo visus: Jaydenas Wilsonas turi ketvirto laipsnio auglį. Medikai buvo atviri - berniukui gyventi liko tik vieneri metai.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Išraiškingas video, kuriame mažylė neatpažįsta barzdą nusiskutusio tėčio
Emigrantės dienoraštis: po atostogų Lietuvoje - išbandymai Londone

Kai Jaydenui buvo peršviesta galva ir atrastas auglys, jis iš karto buvo perkeltas į ligoninę, besispecializuojančią smegenų chirurgijoje. Po skenavimo ir biopsijos gydytojai dar kartą pasakė jo mamai Lou ir tėčiui Mike, kad berniukas serga vėžiu.

Stengsis, kad likęs mažylio gyvenimas būtų kuo gražesnis

Pora šį laiką apibūdina kaip „siaubingiausias jų gyvenimo savaites". Dabar jie renka lėšas, kad likęs Jaydeno gyvenimas būtų kuo gražesnis. "Mes stengiamės būti labai pozityvūs ir su gydytojais tariamės dėl galimų sprendimų", - sakė mažylio tėtis.

Tuo tarpu keturmečio gyvenime po šios baisios žinios nedaug kas pasikeitė. Jis tebesijaučia gerai, žaidžia su mėgstamu „Lego", pradėjo eiti į naują mokyklą, o vakarais leidžia laiką su tėvais ir vyresne seserimi Ella namie Basingtoke.

Socialiniuose tinkluose sulaukė didžiulio palaikymo

Jaydeno tėvai taip pat surengė akciją „Facebook", skirtą „energijai ir pozityvioms mintims".

Vos per dvi savaites šia akcija socialiniame tinkle buvo pasidalinta daugiau nei dvylika tūkstančių kartų, o iš viso pasaulio plūdo paramos žinutės. Geros valios žmonės ėmė dovanoti berniukui mėgstamiausių jo žaislų - Lego kaladėlių.

Facebook sukurtoje paskyroje tėvai aprašė visą sūnaus istoriją: „2013 metų rugpjūčio 28 dieną mūsų mažasis berniukas nukrito, jam ant galvos iššoko gumbas. Nuvežėme jį į North Hampshire ligoninę. Nuskenavę jie aptiko kažką įtartino. Jaydeną nedelsiant perkėlė į Southampton vaikų ligoninę, kur buvo atliktas MRI tyrimas ir patvirtinta vėžio diagnozė.

Iki tol mes nepastebėjome visiškai jokių simptomų, štai kodėl toji žinia buvo siaubingas šokas mūsų šeimai. Jaydenui gyventi liko vos metai. Jam tik ketveri.

Mes kreipiamės į pasaulį vilties ir energijos, tikėdami, kad mūsų nuostabus berniukas išgyvens ir džiaugsis normaliu gyvenimu".

Turi apsispręsti dėl gydymo

Po susitikimo su medicinos konsultantais, kuriame porai buvo pranešta, kad Jaydenui išties yra auglys, jie rašė: „Šiandieninės naujienos buvo mūsų baisiausias košmaras. Auglius jie vertina skalėje nuo vieno iki keturių, ir taip, Jaydenas turi ketvirto laipsnio auglį. Blogiausia pasaulyje, kas tik gali nutikti, yra žinia, jog tavo vaikas miršta. Nelinkėčiau to nei vieno žmogaus vaikui, juo labiau savam."

Tėvai dabar turi vėl susitikti su gydytojais ir nuspręsti, ar ryžtis radioterapijai. Jų teigimu, yra šio varianto privalumų ir trūkumų. Berniukas po to gali jausis labai prastai, tačiau galbūt gaus kelis papildomus mėnesius gyventi. Tai itin sunkus pasirinkimas, pasirinkimas, kurio nenorėtų nei vieni tėvai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis