10 žaidimų su vaikais rudenį

„Ech, koks nykus metų laikas", - dažnai sakoma apie rudenį. Tačiau tiesa yra tokia, kad blogų metų laikų nebūna, yra tik nekūrybiškas požiūris į juos. Siūlome jums dešimt žaidimų, kuriuos su vaikais galima žaisti tik rudenį!

Lapų knyga


Išsiruoškite su vaiku į mišką ir prisirinkite skirtingų medžių lapų. Grįžę namo išdžiovinkite juos ir priklijuokite prie spalvotų popieriaus lapų, nepamiršdami užrašyti pavadinimo. Tada susekite visus lapus į vieną krūvą, be to, galite įdėti juos į įmautes. Štai jums ir lapų knyga!


Gal iš pirmo žvilgsnio tai ir atrodo lengva užduotis, bet neapsigaukite: šiais laikais daugelis žmonių pažįsta tik pačius pagrindinius medžius, taigi, tai bus savotiškas iššūkis ir tėvams.


Suvaidink


Vaikščiojant po parką kiekvienas vaikas išsirenka, kuo jis nori būti: kokiu nors medžiu, rudenį gamtoje aptinkamu augalu arba gėle. Tada žaidimo vedėjas siūlo temą, o vaikas turi suvaidinti, kaip elgsis jo pasirinktas objektas esant vienai ar kitai situacijai.


Žaidimo vedėjas siūlo tokius variantus:

-pučia stiprus vėjas;

-pradeda smarkiai lyti;

-prašvinta saulė;

-pradeda snigti ir labai šalta.


Išrūšiuok


Išėjus pasivaikščioti reikia prisirinkti kuo daugiau kaštonų, kankorėžių, gilių. Tada padalinti viską į tiek krūvelių, kiek yra vaikų, ir, užrišus jiems akis, paprašyti išrūšiuoti į atskiras krūveles: giles prie gilių, kaštonus - prie kaštonų ir t.t.. Laimi pirmasis teisingiausiai išrūšiavęs.



Išrūšiuoti lapus, kaštonus ir giles užrištomis akimis - ne juokų darbas. Shutterstock nuotr.


Surask


Rudenį, kai medžiai numeta lapus, po medžiais susidaro lapų patalai. Reikia iš anksto iš namų paimti mažų žaisliukų (tiks žaisliukai iš šokoladinių kiaušinių arba puponautai) ir paslėpti lapų pataluose. Užduotis vaikams: surasti visą „lobį".


Sukurk


Parke vaikštinėjant reikia prisirinkti įvairių spalvų lapų, kaštonų, gilių, medžių šakelių. Parsinešus namo iš jų ant popieriaus lapo daryti įvairiausias aplikacijas. Kad vaikams būtų įdomiau, galite pasiūlyti netikėtą aplikacijų temą, pavyzdžiui, kas sukurs įspūdingiausią baidyklę?


Lapų matematika


Šis žaidimas ne tik smagus, bet ir naudingas: jo metu galima mokyti vaikus matematikos pagrindų. Prieš išeinant pasivaikščioti papasakokite vaikui, kokia bus užduotis: jūs rinksite lapus, turinčius po vieną, po du, po tris ir taip toliau, lapelius. Sufleruojame, kad šiam žaidimui puikiai tinka klevo, kaštono, akacijos medžiai.




Lapų įvairovė leidžia vaikus mokyti ir spalvų, ir formų supratimo, ir net matematikos. Shutterstock nuotr.


Karūna


Kuris vaikas nenorėtų būti karaliumi arba princese? Ruduo - puikus metas sumeistrauti klevo lapų karūną.


Atspaudas


Parsinešę rudeninių lapų namo, juos išdžiovinkite. Šiam žaidimui jums reiks balto popieriaus lapo ir spalvotų vaškinių kreidelių. Padėkite medžio lapą po popieriumi ir spalvinkite kreidelėmis. Pamažu išryškės lapo kontūras.


Atspaudas su dažais


Parsinešę rudeninių lapų, patepkite juos įvairių spalvų guašo dažais ir atspauskite ant popieriaus. Gausite įvairių formų ir spalvų atspaudus.


Didžiausias - mažiausias


Šis žaidimas tinka žaisti su pačiais mažiausiais vaikučiais, kurie dar tik mokosi suprasti sąvokas „didelis", „mažas", „mažiausias". Prisirinkite lauke įvairiaspalvių lapų ir grįžę namo paprašykite mažylio išrūšiuoti juos pagal dydį: nuo mažiausio iki didžiausio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis