Gaminame patys: sausainiai, kurie tirpsta burnoje

Gardūs ir burnoje tirpstantys sausainėliai patiks ir mažiems, ir dideliems. Jei nemėgstate žemės riešutų, juos galite pakeisti lazdyno riešutais.

Reikės:

250 g žemės riešutų,

120 g sviesto,

250 g cukraus,

180 g miltų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

90 g juodojo šokolado,

1 kiaušinio.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Žinomos šeimos Lietuvoje savo vaikučiams suteikia vardus, kurie Lietuvoje buvo populiarūs prieš 100 metų
Kaip vaiko gimimo valanda veikia jo likimą?

Kaip gaminti:

Žemės riešutus nuplaukite, nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje be riebalų. Susmulkinkite puselėmis ar dar smulkiau.

Kambario temperatūros sviestą iki baltumo ištrinkite su cukrumi. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kapotą juodajį šokoladą, riešutus, įmuškite kiaušinį. Tešlą išminkykite, kad būtų vientisa ir neliptų prie rankų.

Iš tešlos suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paskui juos suspauskite ranka, kad pasidarytų plokšti blyneliai.

Kepkite 170 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels (maždaug 30 minučių). Atsargiai išimkite ir leiskite atvėsti. Tik iškepę sausainukai bus minkšti, o atvėsę - kieti.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis