Kaip jaučiasi "nėščias" vyras?

Nėštumo metu emocijų kaita būdinga ne tik besilaukiančiai moteriai, bet ir jos vyrui. Kaip jaučiasi vyras devynis mėnesius? Straipsnio konsultantė - gydytoja akušerė ginekologė Ingrida Kravčenkienė.

Kaip devynis mėnesius, kol laukiatės vaikučio, jaučiasi vyrai? Manote, jiems lengva? Anaiptol, jie savaip išgyvena visas nėštumo fazes. Kokios jos?


Iki 12 savaitės


Jo moteris pasikeitė ir ėmė švytėti. Jis džiaugiasi kartu su ja, planuoja ateitį. Kol jiedu dar niekam nesako apie nėštumą, abu šildo bendra paslaptis.


12-20 savaitė


Jam gera, kad praeiviai atsisuka į jo žavią moterį. Mylintis ir kūdikio laukiantis vyras perka gėlių, dalija komplimentus ar dar kaip nors kitaip rodo savo išrinktajai dėmesį. 


Pilvuko dar nematyti, liemuo grakštus, o papilnėjusi krūtinė traukia vyrą tarsi magnetas. Jis jaučiasi laimingas, kad sukūrė naują gyvybę, kad yra vaisingas, o gyvenimas pagaliau įgauna pilnatvę. 

Vyras supranta, kad keičiasi moters nuotaikos, kad ji tai verkia, tai juokiasi, priglaudžia ją ir laiko glėbyje tarsi kokios nors pasakos herojus.



Tėčio meilė beribė
Tėčio meilė beribė
Shutterstock nuotr.



20-30 savaitė


Vyras stebi besikeičiančią moters figūrą, nežino, kas bus toliau, bet stengiasi neįsileisti blogų minčių, nes nori būti savo švytinčios moters ramstis. Jis stengiasi, bėga į parduotuvę braškių su grietinėle, ieško skanėstų, kurių tik mylimoji užsigeidžia. 


Darbe papasakoja apie jos nėštumą ir sulaukia užuojautos bei supratingų žvilgsnių. Kuriam teko patirti ir išgyventi savo moters nėštumą, tas praeidamas pro šalį supratingai patapšnoja per petį. „Kodėl?" - vyras klausia savęs. Tačiau vis dar laikosi didvyriškai ir laukia nėštumo pabaigos.


Nuo 30 savaitės iki gimdymo


Jam jau gana... Kalbų apie tai, kaip kas gimdė, bendradarbių užuojautos, pasakojimų, kaip teko apalpti štai tam Jonui gimdymo skyriuje. Mato labai papilnėjusią savo moterį ir nežino, ar ji kada nors bus tokia, kaip iki gimdymo, nes štai kaimyno Ona „nesumažėjo".


 Jis nebežino, kaip įtikti mylimajai, kuri pasakoja įvairias baisybes apie gimdymą. Jeigu pasako: „Viskas bus gerai", išgirsta, kad nieko neišmano, ir durų trenksmą ir ašaras. Ką jam daryti? 


Geriausiai būtų nuvykti į medžioklę ar žvejybą ir atsipūsti nuo gyvenimo. Jis pavargo nuo entuziazmo, kurį reikia rodyti per visą nėštumą, nuo pastangų, nuo nuotaikų kaitos. Ir labiausiai... savo moters pavydo.


Nereikia ant savo vyro pykti, reikia tiesiog papasakoti, kaip jūs jaučiatės. Jiems iš tiesų kartais sunku suprasti, kas vyksta. Labai gerai, jei atsiranda teigiamos patirties turintis patarėjas „iš šalies", kuris ir nuramina vyrą.


„Eksperimentas“ vyrams


Jei norite geriau pažinti savo moterį, šeštadienį nuo ryto užsidėkite ant pečių kuprinę. Į ją įsidėkite 2 butelius vandens po 5 l ir nešiokite iki vakaro nenusiimdami.


Dažniausiai, panešioję pusdienį, jie supranta, kodėl kyla irzlumas, nuovargis, norisi skųstis, kad viską skauda, ir t. t. ( nors mama ir sakė, kad „nešiojo kaip tankas, o tavo Onutė – tokia lepi...")


Žodžiu, savo sava patirtis geriau negu tūkstantis žodžių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis