Saulės kibinai: skanūs ir greitai pagaminami

Šis patiekalas skanus visais metų laikais, tačiau garuojantis sultinys ir skanus kibinas šalia itin dera šaltajam metų laikui.

Mūsų portalo bičiulė, trijų vaikų mama Saulė, kviečia išsikepti skaniųjų kibinų. Palepinkite šeimą gardžiu patiekalu.

Reikės:

Tešlai

200 g sviesto;

3 kiaušinių (2 tešlai, 1 kibinams aptepti);

100 g grietinės;

100 g vandens;

3,5 stiklinės miltų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tai, ko nežinojome apie persimonus (3 receptai)
TOP 5 vaikiški pusryčiai

Mėsai

1 svogūno;

700 g sumaltos mėsos;

150 g vandens;

prieskonių (druskos, pipirų, baziliko, raudonėlio).

Gaminimas

Tešla: Suplakame kiaušinius, sutarkuojame sviestą, supilame vandenį, sudedame grietinę ir viską gerai išmaišome. Tuomet suberiame druską ir miltus. Tešlą suminkome.

Mėsa: Į maltą mėsą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, suberiame prieskonius ir supilame vandenį. Išmaišome.

Tešlą iškočiojame 0,5 cm storio ir padarome nedidelės lėkštės (apie 10 cm) dydžio apskritimus. 

Į juos ant vieno krašto dedame mėsos ir užlenkiame kitu galu. 

Tuomet suformuojame kibinus. Išdėliojame skardoje prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi.

Kibinus aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 30 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. 

Ragaujame su sultiniu.

Skanaus!

www.saulesreceptai.lt

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės apatinių rūbų parduotuvės čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis