Dramatiška kūdikio gelbėjimo operacija FOTO

Neeilinis įvykis viename Majamio (JAV) greitkelyje. Čia automobiliai stovėjo kamštyje, kai iš vieno jų iššoko moteris su kūdikiu ant rankų ir ėmė šauktis pagalbos - mažylis staiga ėmė nebekvėpuoti ir mėlti tiesiog akyse.

Ši scena gali pasirodyti panaši į kokio nors veiksmo filmo scenarijų - tačiau taip vyko iš tiesų, o įvykio liudininkais tapo šimtai vairuotojų, stovėjusių tą dieną kamštyje.

Buvo popietė, kai Pamela Rauseo (37) su penkių mėnesių savo sūnėnu važiavo automobiliu. Staiga moteris pastebėjo, kad kūdikis nebekvėpuoja ir ima keistis jo veido spalva.

TAIP PAT SKAITYKITE: 
3 priežastys, nulemiančios, ar vaikas augs agresyviu
Tikra istorija: man sakė, kad vaikas mirs arba gims neįgaliu

Vida Press

Moteris iššoko iš automobilio ir ėmė kviestis pagalbos. Išėmusi berniuką iš automobilio moteris čia pat, pakelėje, ėmė jį gaivinti, darydama dirbtinį kvėpavimą bei masažą širdies srityje. 

Laimė, pagalbos ilgai laukti nereikėjo - pirmiausia prie moters prišoko šalia važiavusi  kita vairuotoja, netrukus į pagalbą atskubėjo policininkas. Berniukas atsigavo - jis ėmė kvėpuoti, pamažu atgavo įprastą kūno spalvą.

Vida Press

Penkių mėnesių Sebastianas yra gimęs anksčiau laiko, todėl problemų su kvėpavimu turėjo ne kartą.

Vida Press

Medicinos literatūroje toks reiškinys vadinamas miego apnėja - tai tokia būklė, kai naujagimis ar kūdikis trumpam tarsi "pamiršta" kvėpuoti. Ji būdinga ne tik anksčiau laiko gimusiems vaikams, tačiau pasitaiko ir laiku gimusiesiems. Kodėl taip nutinka, aiškios  priežastys nėra žinomos, manoma, kad tai susiję su nebrandžia kūdikio centrine nervų sistema.

Vida Press

Netrukus po to, kai kūdikiui buvo suteikta pagalba, jo kvėpavimas vėl buvo trumpam sustojęs, tačiau vėl pavyko jį išgelbėti. Tada kūdikis iš karto buvo išgabentas į ligoninę, iš kur pranešta, kad pavojus jo gyvybei negresia.

Vida Press

Ši kūdikio gelbėjimo operacija šiomis dienomis apskriejo daugelio pasaulio šalių žiniasklaidos priemones, mat šiuos dramatiškus įvykius įamžino atsitiktinai kamštyje stovėjęs profesionalus fotografas.

Vida Press

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis