Pasibaisėjusi mama: kada poliklinikoje baigsis nežmoniškos eilės?

Eilių poliklinikose ir ligoninėse problema kamuoja daugelio miestų ir miestelių gyventojus. Publikuojame šiandien gautą dviejų vaikų mamos laišką, kuri klausia - ar yra išeitis iš tokios situacijos. Ką patartumėte susirūpinusiai mamai jūs?

Iš mamos laiško:


„Esu Klaipėdoje gyvenanti dviejų mažamečių vaikų mama. Kiekvieną kartą vaikams susirgus tenka lankytis vienoje poliklinikoje. Praeitos savaitės pabaigoje susirgo 3 metų dukra, temperatūra sukilo iki 40 laipsnių. Paskambinus gydytojai, ji liepė numušti temperatūrą ir ateiti apžiūrai. Tą kartą pasisekė, nebuvo daug žmonių, ir ilgai laukti neteko.


Nuo vyresniosios užsikrėtė ir mažoji, todėl šiandien pas gydytoją ėjome su abiem mergaitėm. Kadangi neretai tenka pralaukti 2 - 3 val. eilėje prie kabineto durų, šiandien buvome 1,5 val. anksčiau oficialaus gydytojos darbo laiko.

Prieš mus jau buvo vienas laukiantis tėtis su vaiku. Sergančiųjų greitai daugėjo, ir pradėjus dirbti gydytojai, jau buvo pilnas koridorius ligoniukų. Be visu laukiančiųjų į tarpus dar priimami vaikai su talonėliais.


Pikčiausia buvo tai, kad mums belaukiant atėjo ir "labiau sergančių", kurie buvo priimami be eilės. Mano nuomone, pas gydytojus sveiki vaikai neina ir priėmimo sąlygos turėtų būti visiems vienodos.


Kitas dalykas, gal poliklinikose turėtų būti kitokią priėmimo tvarka, ar gydytojai turėtų prisiimt mažiau vaikų negu sugeba.

Gydytojo pareiga gydyti, bet dažniausiai vaikas namo grįžta labiau sergantis nei iki tol, nes yra priverstas po kelias valandas bendrauti su būriu sergančių vaikų"


2 vaikų mama



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis