5 dalykai, kuriuos meluojame norintiems vaikų

Kaip ten sako lietuvių liaudies patarlė - geriau kartą pačiam pabandyti, negu šimtą kartų apie tai išgirsti. Ir tai labai tiesa, kai mes kalbame apie nėštumą ir gimdymą. Sunku įsivaizduoti, kaip viskas vyks arba kaip pasikeis gyvenimas, kol patys nesame to patyrę.

Kokius dalykus apie motinystę ir tėvystę sakome būsimiems tėvams, net nesusimąstydami, kad tai nėra visiška tiesa?

TAIP PAT SKAITYKITE:
Aborto atsisakiusi žemaūgių šeima džiaugiasi naujagimiu
Buvau šokiruota, kai pamačiau gimdyklą

1. Kūnas po gimdymo nepasikeičia!

Smagu, jeigu jums pasiseks, ir taip nutiks iš tiesų, tačiau tiesa yra tokia, kad nėštumo ir gimdymo palydovais neretai tampa ir nepageidaujamos strijos, ir pigmentinės dėmės, ir papildomi kilogramai, ir nukarusi krūtinė. Tačiau tai nereiškia, kad to negalime pakeisti ir turime nuleisti rankas. Žindymas yra geriausia pradžia jūsų mažyliui, nereta moteris pastebi, kad vaikučio žindymas padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Mankšta po gimdymo, pratimai, kuriuos galite atlikti namuose tikrai sustiprins jūsų silpnąsias kūno vietas po gimdymo, ir leis džiaugtis motinyste.

2. Gimus vaikui gyvenimas keičiasi aukštyn kojom!

Na, nereikia taip dramatiškai, jūs liekate tas pats žmogus, tik jau susilaukęs vaikų. Nereikia vaiko auginimo įsivaizduoti kaip kalėjimo vienutės. Auginant vaiką, gyvenimas tebelieka toks pats įdomus (ir dar įdomesnis)! Tiesa, gimus vaikui, prireiks daugiau organizavimo ir vadybos įgūdžių - planuojant savo šeimos laiką, užsiėmimus ir laisvalaikį. Tačiau vaikas tikrai neatims iš jūsų mėgstamos veiklos ar pomėgių. Be to, gera žinia - šalia jūsų buvusių pomėgių ir draugų neabejotinai atsiras jų ir naujų

3. Tu būsi pati geriausia mama!

Kad ir kaip gražiai skambėtų šis jūsų palinkėjimas, reikia atminti vieną tiesą - tobulų tėvų nėra, ir klysti yra žmogiška. Šiais laikais, kai informacija pasiekiama labai lengvai, dažnai būna sunku suprasti, kur yra tiesa, o kur - ne, kas tinka vaikui, o kas - nelabai. Psichologų ir pedagogų nuomonė įvairiais vaiko auginimo klausimais skiriasi, o tai, kas tinka jūsų draugės mažyliui, nebūtinai tiks ir patiks jūsiškiui. Taigi, nusiteikite, kad augindami vaiką kiekvieną dieną jūs klysite, mokysitės iš klaidų ir tobulėsite kaip mama.

4.Vaikai šiais laikais brangiai kainuoja!

Kaip pažiūrėsi... Naujagimiui būtiną kraitelį - lovytę, rūbelių, vežimėlį - galima įsigyti už 10 000 litų, tačiau galima rasti ir už 1000. Jau paauginusios vaikučius mamos mielai keičiasi išaugtais daiktais, todėl pirmiausia apsidairykite - gal artimųjų ar draugų rate bus tokių, kurie mielai jums perleis savo mažylių daiktus. Be to, šiais laikais organizuojamos specialios vaikiškų daiktų mugės, veikia interneto portalai, kuriuose galima įsigyti daiktų iš antrų rankų. Taupyti padeda ir kūdikio žindymas. Manoma, kad maitinant krūtimi pagal rekomendacijas, galima sutaupyti apie 5000 litų kasmet.

5. Vaikas sustiprina šeimą!

Ne visai tiesa. Jeigu šeimos pamatai kliba, vaikas kažin ar bus tinkamas gelbėjimo ratas jai. Vaikas neapsaugo šeimos nuo skyrybų. Atvirkščiai, vaiko gimimas yra išbandymas šeimai. Juk nuo šiol prie buvusių pareigų šeimoje - žmona, draugė, prisideda ir kitos - buvimas mama.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis