10 daiktų, kuriuos važiuojant gimdyti verta pasiimti vyrui

Kaip rodo apklausos, net iki 80 - 90 procentų visų vyrų lydi savo mylimąsias į gimdymo namus ir dalyvauja kartu gimdyme. Šis skaičius yra didesnis tarp 25-35 metų vyrų ir šiek tiek mažesnis tarp vyresnių, kaip 35 -erių metų vyrų.

Moterims patartina krepšį į gimdymo namus susidėti likus mėnesiui iki gimdymo, tuo tarpu ką į gimdymo namus su savimi pasiimti vyrui? Remdamiesi skirtingų vyrų patirtimi, sudarėme 10 daiktų sąrašą. Šiuos dalykėlius verta vyrui įsidėti į savo krepšį, su kuriuo jis važiuos į gimdymo namus lydėdamas partnerę.

Kaip žinia, gimdymas, ypač jei jis pirmasis, nevyksta žaibiškai. Vien pirmasis gimdymo etapas, kai iki reikiamo dydžio veriasi gimdos kaklelis trunka nuo kelių iki keliolikos valandų. Manoma, kad negimdžiusioms moterims tai gali tęstis apie 12-16 val., gimdžiusioms - apie 6-8 val.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vaikų iki 5 metų ūgio lentelė
Tėtis 14 metų kas savaitę filmavo dukterį: kas iš to išėjo?

Laikraštis arba žurnalas

Žinoma, nereikia tikėtis, kad gimdymas - tai nuobodus užsiėmimas, o gimdykla primena ramią bibliotekos atmosferą. Tačiau tikrai bus minučių, kai žmonai bus atliekami tyrimai, ji priguls pailsėti, o jūs nežinosite kuo užsiimti. Laikraštis arba žurnalas tikrai prablaškys ir nukreips jūsų mintis. Dėl ypatingų aplinkybių neverta imti itin intelektualios ar „sunkios" knygos, nes kažin ar galėsite susikoncentruoti į ją šimtu procentų.

Užkandis

Jeigu dalyvausite gimdyme, o po to pasiliksite su žmona ir vaikučiu nakčiai, jums tikrai prireiks ko nors užkąsti. Žmona pasirūpins ligoninė, kurioje ji gimdė, tuo tarpu tėčiui nei pusryčių košė, nei pietų kotletas nepriklauso. Taip pat ir gimdymo metu, ypač, kol tęsiasi sąrėmiai, pravartu ką nors įsimesti į burną. Ligoninės koridoriuose esantis automatas geriausiu atveju pasiūlys jums kavos arba šokoladinį batonėlį. Riešutų sauja, juodas šokoladas ne tik apmalšins alkį, bet ir suteiks reikiamos energijos.

Gėrimas

Ligoninėje greičiausiai rasite gėrimų aparatą, kriauklė su vandeniu palatoje irgi bus. Tačiau jei turite ypatingų norų, savo mėgstamu gėrimu pasirūpinkite iš anksto.

Muzika

Ausinukas su mėgstama muzika ar mėgstamos grupės CD pravers ne tik melomanams. Gimdymas vyksta sklandžiau, kai aplinka yra jauki, maloni, o tai sukurti padeda ir muzikinis fonas. Jeigu planuojate gimdyti konkrečioje ligoninėje, pasiteiraukite prieš tai, ar gimdymo palatoje bus galimybė įsijungti norimos muzikos. Aptarkite su partnere, kad tai būtų abiem priimtinas variantas.

Monetos

Jos pravers tokiu atveju, kai vidury nakties trūks plyš užsigeisite kavos iš automato arba skardinės gaivaus gėrimo. Pinigų keityklos gimdymo namuose tikrai nerasite, todėl pasirūpinti tuo iš anksto verta.

Higienos reikmenys

Šlepetės, švarios kojinės, dantų šepetėlis su pasta irgi pravers ilgo gimdymo metu.

Shutterstock nuotr.

Fotoaparatas arba kamera

Pirmosios vaikučio gyvenimo akimirkos yra ypatingos,ir nors šiandien jums atrodo, kad jų nepamiršite niekada, laikui bėgant įspūdžiai priblės. Nufotografuokite mažylį iš karto po gimimo, pirmą kartą priglaustą prie mamos, įamžinkite jo mažą delniuką ir miniatiūrinę pėdutę. Žinoma, nepamirškite imdami fotoaparatą patikrinti, ar visiškai įkrautos jo baterijos.

Telefonas

Artimieji ir draugai laukia žinių iš jūsų. Mergaitė? Berniukas? Kiek sveria? Koks ūgis? Kaip jaučiasi naujagimis ir mama? Tai svarbiausia informacija, kuria reikėtų po gimdymo pasidalinti su brangiausiais žmonėmis. Trumpoji žinutė arba trumpas pokalbis telefonu su seneliais, broliais ir kitais artimaisiais - tai, ko nereikia pamiršti tapus jaunais tėvais.

Klausimų sąrašas

Gimdymas - naujas patyrimas jauniems tėvams, todėl natūralu, jog jums kyla daug klausimų. Patartina viską, kas jus domina, surašyti ir pasiimti lapą su savimi į gimdymo namus. Nesidrovėkite klausti medikų visko, kas jums svarbu.

    Dėmesio!

    Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


    Parašyk Redakcijai

    Sekite mus:

    Prenumeruok

    Naujienlaiškį

    Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis