Rekordinio svorio naujagimė nustebino visko mačiusius medikus

„Labai didelė ir labai graži", - taip savo naujagimę apibūdino jos tėvai Caroline ir Bryanas Ruscakai iš JAV. Gimimo metu svėrusi 6,57 kg ir būdama 55 cm ūgio mažylė nustebino ir tėvus, ir daug mačiusius medikus.

Mergaitė gimė Masačusetso ligoninėje balandžio 22 dieną. Carisa pavadintoji mergaitė svėrė pusseptinto kilogramo ir yra didžiausio svorio naujagimis, gimęs šioje ligoninėje per paskutiniuosius 12 metų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Nėštumo metu verslą įkūrusi kaunietė nepabijojo iššūkių
Ši pora įrodė - amžina meilė egzistuoja

Nei mamai, nei mažylei nėra diagnozuotas cukrinis diabetas, kas teoriškai galėtų būti viena iš didelio svorio priežasčių. Didesnio svorio naujagimis buvo prognozuojamas dar nėštumo metu, tačiau tokio rekordiškai didelio svorio niekas neįtarė būsiant.

Reuters/Scanpix

Tai - antroji šeimos atžala. Pirmoji, irgi mergaitė, gimė sverdama 4,76 kg. Dabar jai jau dveji metukai.

Kaip žiniasklaidai pasakojo tėtis, jis iš pradžių nepatikėjo, kad jo dukrytė tiek sveria, todėl puolė fotografuoti svarstyklių parodymą, kad galėtų tai išsaugoti kaip įrodymą.

Kai dukrytės svorį sužinojo mama, jos pirmoji reakcija buvo „O, Dieve!". Moteris prisipažino, kad jos nėštumas buvo pakankamai sunkus.

Reuters/Scanpix

Sulaukę žiniasklaidos dėmesio dėl neįprastai didelio dukters svorio, Ruscakai nesutriko, o tėtis dar ir pajuokavo, kad jo sudėjimas yra irgi ne iš smulkiųjų.

Priminsime, kad įprastai naujagimiai sveria 3 -3,5 kg. Carisos svoris prilygsta 4- 5 mėnesių kūdikių svoriui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis