Kaip „Facebook" išjuokta dviejų vaikų mama atsikratė 51 kg

Ne vienam socialinis tinklas „Facebook" atrodo kaip beprasmis laiko švaistymas: jame mes praleidžiame valandų valandas tikrindami savo draugų naujus įrašus ar įkėlinėdami pagyrūniškas asmenukes („selfie"). Vis dėlto vienai antsvorio turinčiai mamytei ši socialinis tinklalapis pasirodė būtent tas spyris, kurio jai reikėjo. Ji atsikratė net 51 kg svorio!

34 m. vaikų priežiūros specialistė Tracy Nicholson iš Didžiosios Britanijos, pasibaisėjusi "Facebook" patalpinta nuotrauka, kurioje ji linksminasi su draugais, atsisakė riebių 4 tėvų auklėjimo tipai: kuris iš jų esate jūs?
Daugiavaikė ukmergiškė imasi verslo, kuriam įkvėpė asmeninė patirtis

T. Nicholson, dviejų vaikų motina iš Kramlingtono, pasakojo: „Aš įkėliau nuotrauką, bet tuojau pat pasigailėjau. Staiga ėmiau labai nerimauti, ką žmonės apie mane pagalvos - ir kaip galėjau leisti sau tapti tokia stora. Aš buvau pasibaisėjusi ir supratau, kad turiu nustoti ieškoti pasiteisinimų ir ką nors dėl to daryti".

T. Nicholson svoris ėmė augti, kai ji baigė mokyklą, o po sūnaus Dylano (8) ir dukters Chloe (5) gimimų jai sunkiai sekėsi kontroliuoti savo persivalgymą.

2012 m. žiemą T. Nicholson svėrė 121,5 kg.

„Aš įpratau užkandžiauti bulvių traškučius ir valgyti šokoladą, savaitgaliais užsisakydavau maisto. Dėl savo svorio neturėjau jėgų ir suspėti paskui vaikus darėsi vis sudėtingiau. Partneris Jamesas sakė, kad jam nesvarbus mano dydis, bet tai pradėjo mane slėgti. Kai įkėliau nuotrauką į „Facebook", aš pasibaisėjau. Aš nenorėjau, kad kiti žmonės matytų mane tokią", - pasakojo T. Nicholson.

Netrukus po to T. Nicholson apsilankė pas bendrosios praktikos gydytoją, tada prisijungė prie vietinės svorį metančiųjų grupės, kur susidarė mitybos planą ir visam laikui išbraukė iš valgiaraščio bulvių traškučius ir kitą menkavertį maistą.

Kai turėjo antsvorio, Tracy paprastai pusryčiams suvalgydavo dvi riekeles skrudintos duonos, sumuštinį su sūriu, pietums - po pakelį sūrių ir rūgščių bulvių traškučių, vakare - dešrelių ir bulvių traškučių. Dieną ji dar užkandžiaudavo bulvių traškučių, šokolado, gėrė kavos.

Šiandien pusryčiams ji dažniausiai valgo vaisius arba virtus kiaušinius, pietums - kumpio salotas su burokėliais ir marinuotais svogūnais, o vakare - saujelę makaronų su sūriu. Vietoj užkandžių dažniausiai ji palepina save puodeliu vaisinės arbatos.

„Iš pradžių maniau, kad svorį metančiųjų klube ištversiu mėnesį. Tačiau penktos savaitės pabaigoje aš vis dar buvau ten ir maloniai nustebau sužinojusi, kad numečiau 9,5 kg. Svoris krito ir toliau, todėl aš buvau tik dar labiau motyvuota toliau laikytis mitybos plano", - teigė T. Nicholson.

Šiandien T. Nicholson sveria 70,7 kg.

„Dabar aš turiu daug daugiau energijos, o kai vedu vaikus į mokyklą, mes visi galime smagiai palenktyniauti", - pasakojo T. Nicholson.

„Vyras visada mylėjo mane tokią, kokia buvau, svorį mečiau dėl savęs. Aš labai džiaugiuosi, kad sugebėjau nesustoti pusiaukelėje. Mano gyvenimas neatpažįstamai pasikeitė - dabar aš jaučiuosi daug geriau ir daugiau nebesijaudinu dėl nuotraukų įkėlimo į „Facebook".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis