Šio savaitgalio renginiai: namuose trūnyti tiesiog nuodėmė

Artėjant savaitgaliui, tradiciškai apžvelgiame įdomiausius savaitgalio renginius. Jeigu žinote įdomių renginių, kuriuose smagu dalyvauti šeimoms su vaikais, laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Šį savaitgalį visoje Lietuvoje vyks tiek daug įdomių renginių, kad sėdėti namuose tikrai neverta!

Visa Lietuva

Gegužės 17 dieną Lietuvoje švenčiama „Muziejų naktis" - tai išskirtinė diena metuose, kai daugelį muziejų galima aplankyti ne tik dieną, bet ir naktį. Visoje Lietuvoje esantys muziejai paruošė daugybę įdomių renginių - ekskursijų, koncertų, kūrybinių dirbtuvėlių, pasirodymų. Kadangi kiekvienas muziejus šią dieną rengia kažką ypatingo, visko išvardinti tikrai neįmanoma. Todėl kviečiame išsirinkti norimą miestą ir muziejų puslapyje www.muziejai.lt. Daugelis muziejų visą savaitgalį lankytojus apsilankyti kviečia nemokamai.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kiek normalu per nėštumą priaugti svorio?
Šokiruojantis tyrimas apie nenorinčius turėti vaikų

Visa Lietuva

Gegužės 17 dieną vyks gatvės muzikos diena (GMD). Vilniuje Pilies gatvė bus skirta tik akustiniams instrumentams, tokia pat akustinė šiais metais bus ir Vokiečių gatvė. Rotušės aikštė bus skirta veiksmui - visoms akcijoms, kurios jungiasi prie GMD. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai nuo pat 12 val. senamiesčio gatvelėse ir skveruose galės išgirsti įvairiausių stilių muzikos - nuo klasikos iki elektroninės muzikos garsų. Pati gatvės muzikos dienos idėja toliau skinasi kelią į tarptautinius vandenis: jau trečius vyksta Tbilisyje (Gruzija), taip pat vyks Ukrainoje - Kijeve bei Lvove. Kaip sako Andrius Mamontovas, GMD įkvėpėjas: "Nesvarbu, ar jūs profesionalas, ar mėgėjas, ar grojate iš natų, ar mokate tik kelis akordus, ar jūsų repertuaras didelis, ar tik viena daina. Svarbu - tik gera valia ir noras kartu kurti šventę. Jei dar nei karto nedalyvavote GMD - laikas pradėti". Visų miestų programa - šventės svetainėje www.gmd.lt.

Vilnius

Sekmadienį, gegužės 18 d., vyks šeimų šventė "Mes už šeimą". 13 val. Katedros aikštėje, grojant trankiems pučiamųjų orkestro „Trimitas" ritmams, rinksis ir rikiuosis Šeimų eisenos dalyviai - visi tie geros valios žmonės nuo mažo iki didelio, kuriems šeima yra didžiausia vertybė. Daugiavaikių šeimų asociacijos MES organizuojama eisena Gedimino prospektu džiaugsmingai žygiuos iki pat Lukiškių aikštės, kur jos dalyvių ir visų vilniečių bei miesto svečių lauks smagus koncertas ir jau penktus metus iš eilės rengiamo konkurso „Metų gausi šeima" nugalėtojų apdovanojimas.

Lukiškių aikštėje šventinis koncertas prasidės 14 val. Susirinkusiųjų sveikatą tikrins ir gerus patarimus dalins Daktaras Aiskauda, sočia ir sveika kareiviška grikių koše vaišins pilietinės-edukacinės akcijos „Svajonių karavanas" lauko virtuvė.

Vilnius

Gegužės 17 dieną Vilniaus mokytojų namų kiemelyje 11-16 valandomis vyks „Mamyčių - šeimos turgelis". Tai šeimos daiktų turgelis su galimybe pirkti, parduoti, mainyti, dovanoti bei pramogos vaikučiams ir jų tėveliams. Šeimos turgelyje gali prekiauti visi norintys, tereikia iš anksto užsiregistruoti.

Vilnius

Gegužės 17 dieną Vilniuje prie Baltojo tilto vyks kariuomenės ir visuomenės šventė. Kaip ir kasmet į šventę atvykę svečiai iš arti galės pamatyti, kuo gyvena ir su kokiais iššūkiais susiduria dabartinė Lietuvos kariuomenė. Tai unikali proga per vieną dieną iš arti pamatyti įdomiausias kariuomenės gyvenimo puses. Visi susirinkusieji šventės metu galės stebėti net dvi karines operacijas - istorinę ir šiuolaikinę. Šiais metais minint 70-ąsias Laisvės kovotojų kovų pradžios metines, šventės dalyviai galės stebėti vienos iš kovų inscenizaciją. Antroji operacija - jungtinė Sausumos, Karinių oro ir Specialiųjų operacijų pajėgų kova su tariamu priešu.


I.Budzeikaitės nuotr.

Tradiciškai šventėje prisistatys ir parodomąsias programas parengs visos Lietuvos kariuomenės pajėgos. Nuo pistoleto iki artilerijos pabūklo, nuo visureigio HMMWV iki šarvuočio M113 - visą pėstininkų ginkluotę ir kovos techniką pristatys dideles pajėgas į šventę atgabensiantys Sausumos pajėgų kariai. Šventės dalyviai taip pat galės apžiūrėti įrengtą karo lauko ligoninę, susipažinti su karo medikais ir karo psichologais. Karo inžinieriai renginyje pristatys išminavimo įrangą, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" kovotojai šventės lankytojams suteiks galimybę aplankyti taktinę vadavietę - vietą, iš kurios valdomas visos brigados mūšis.

Vilnius

Sekmadienį, gegužės 18 d., arenoje „Sportima" įvyks „Mažųjų olimpiados 2014" finalinės varžybos. Dar kovo mėnesį aštuoniasdešimt komandų pradėjo įnirtingas varžybas norėdamos įrodyti, jog yra vertos stipriausiųjų vardo. Finaliniame renginyje estafečių rungtyse pasirodys dvylika stipriausių.

„Mažylių sveikata kasmet vis prastėja - ikimokyklinio amžiaus vaikai dažniausiai serga ūminėmis kvėpavimo ligomis, daugėja vaikų, kurių laikysena netaisyklinga, mat dažnas kasdien daug laiko praleidžia prie kompiuterio ar televizoriaus", - pastebi VšĮ „Sveikatos ambasada", organizuojančios renginį, direktorius Martynas Kiseliauskas. Sportas ir aktyvi vaikų veikla - puiki prevencija, siekiant išvengti ateityje galimų sveikatos problemų. Būtent todėl organizacija ir nusprendė organizuoti renginį, kuris motyvuotų mažuosius daugiau judėti. Renginyje laukiami visi norintys pamatyti ir sužinoti, kurie darželiai taps stipriausiais šių metų „Mažųjų olimpiadoje". Renginio pradžia - sekmadienį 12.00.

Vilnius

Gegužės 18 d., sekmadienį, 10-14 val. Vilniuje, Maironio gatvėje, Bernardinų sode (prie centrinio fontano) vyks renginys „Mama, noriu būti blaivas!" Jame bus siekiama informuoti būsimas mamytes bei visus jaunus žmones apie vartojamo alkoholio žalą nėštumo metu bei supažindinti visuomenę su Vaisiaus alkoholiniu sindromu. Renginio metu bus organizuojama viktorina, kurioje medicinos studentai tėveliams užduos klausimus apie alkoholio žalą būsimam kūdikiui. Teisingai atsakiusieji laimės rėmėjų įsteigtus prizus. Kol tėveliai domėsis projektu, jų vaikučiai turės progą sudalyvauti „Žaislų ligoninėje", kurioje bus stengiamasi sumažinti vaikų baimę gydytojams, o kartu su kūrybos namučiais „Vėjų fėja" bus kuriamos spalvingos aplikacijos.

Vilnius

Vilniaus universiteto botanikos sode (Kairėnų 75, Vilnius) gegužės 16-18 dienomis vyks pavasarinė mugė „Lietuvos žiedai" . Tai tradicinis jau 36 - tą kartą  pavasarį ir rudenį vykstantis respublikinis renginys, kurį organizuoja Lietuvos gėlininkų sąjunga, populiarindama gėlininkystės verslą mūsų šalyje. Parodoje - mugėje lankytojai galės įsigyti norimų augalų, susipažinti su naujomis augalų rūšimis ir veislėmis.

Mugė vyks VU botanikos sode, kuris garsėja savo gausiomis augalų kolekcijomis (per 10 tūkst. pavadinimų augalų). Įėjimas į mugės teritoriją nemokamas, o norintys aplankyti sodą turės įsigyti lankymo bilietą.

Vilnius

Gegužės 18 d. Gedimino prospekte ir vėl tradiciškai lauks visų „Sekmadienis - sporto diena" . „Sveikas miestas" į Gedimino pr. kviečia jau nuo 10 ryto, įvairios veiklos vyks iki 15 valandos. Programoje: „Tai Či" parodomoji programa ir mankšta, šokių pamokėlės, gatvės krepšinis, Vilniaus regbio akademijos treniruotės vaikams, mini futbolo žaidimai vaikams ir kt.

Vilnius

Šeštadienį, gegužės 17 dieną, 15 - 18 valandomis Belmonte po senomis, žydinčiomis obelimis šeimos centras “Kartu saldu” kviečia mamas ir tėčius su vaikais švęsti tarptautinę šeimos dieną! Čia įsikurs įvairios dirbtuvėlės: vėjo malūnėlių, aitvarų, molio, spalvoto vaško piešinių, žaislų gamybos, istorijų skaitymo ir pasakojimo.

Kaunas

Savaitgalį vyks šventė „Kauno Hanza dienos 2014". Išskirtinis jų akcentas - inscenizuotas Kauno pilies šturmas, kurio metu  kauniečiai ir miesto svečiai turės galimybę pamatyti unikalią istorinę inscenizaciją, sukurtą 606-ojo miesto gimtadienio progai. Prie Kauno pilies šeštadienį 22 val. įvyks masinė inscenizacija, kurios metu susirinkę žiūrovai bei miesto svečiai išvys atkurtą didvyrišką Kauno pilies gynėjų kovą su Kryžiuočiu Ordinu. Pirmą kartą šventėje vyks ir žirgų konkūras, kuriame išvysime apie 80 žirgų: šeštadienį - nuo 14 val. iki 18 val., sekmadienį - nuo 13 val. iki 17 val.

Klaipėda

Gegužės 17 d., šeštadienį, vyks „Klaipėdos laivų paradas 2014", kvies įvairūs renginiai kruizinių laivų terminale ir Danės krantinėse. Nuo ryto veiks prekybininkų mugė, 11 valandą prasideda Kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos renginiai, o nuo 12 val. - Gatvės muzikos dienos koncertai. 12 - 16 valandomis „Smiltynės perkėla" laivas (katamaranas) nemokamai plukdys miestiečius ir miesto svečius po uostą. Sutemus visų laukia šventinis fejerverkas.

Klaipėda

Gegužės 18 dieną Klaipėdos gatvėse marguos daugybė bėgikų. Šią dieną startuos prasminga, klaipėdiečių mėgstama ir gausiai palaikoma tarptautinė akcija „Vilties bėgimas". Šios akcijos iniciatoriai yra Šv. Pranciškaus onkologinis centras. Renginio tikslas - palaikyti visus sergančius onkologinėmis ligomis, propaguoti sportą ir sveiką gyvenimo būdą. Klaipėdos miesto gatvėmis bėgs ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir visi, palaikantys šią kilnią idėją. Kiekvienas bėgantysis pagal savo fizinius gebėjimus gali pasirinkti ir bėgimo trasą.

Palanga

Gegužės 16 - 18 dienomis Palangoje vyks tradicinė kurorto šventė „Myliu Palangą". Šventinė nuotaika pasklis po visą miestą, gatves ir aikštes. Šeštadienį mieste visą dieną veiks parodos, koncertai, vyks chorų šventė „Su jūra dainuok", šokių festivalis „Ant bangos", į edukacines ekskursijas pakvies „Muziejų naktis", kiti renginiai. 17 val. palangiškiai ir miesto svečiai bus pakviesti į S. Daukanto gatvę, kur vyks paminklo Žemaitijos kariams savanoriams atidengimo ceremonija bei ginkluotės ir karinės technikos paroda. Vakare daugiausiai šurmulio bus Jūratės ir Kastyčio skvere, kur koncertai keis vienas kitą. 23 val. dangų ties jūros tiltu nušvies šventinis fejerverkas.

Sekmadienis tradiciškai bus skirtas sporto mėgėjams - vyks teniso, gatvės krepšinio, paplūdimio tinklinio varžybos, paplūdimyje ties jūros tiltu vyks žirgų lenktynės.

Radviliškio r.

Gegužės 18-ąją Radviliškio r. Grinkiškio sen. Minaičių k. 12 val. prasidės Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos minėjimas. Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai atliks salves Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio partizanų apygardoms ir jose kovojusiems partizanams pagerbti. Koncertuos Lietuvos kariuomenės orkestras, Radviliškio miesto kultūros centro Tremtinių ir politinių kalinių choras „Versmė“, Šeduvos gimnazijos vokalinė grupė „Džia-da“ ir Alsėdžių 6-osios kuopos jaunųjų šaulių vokalinis ansamblis. Savo pasirodymu koncertinę šventės dalį užbaigs Radviliškio rajono jaunimo klubas „MIX“ ir Radviliškio miesto kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Šelmiai“. 

Šventės dalyviai bus vaišinami kareiviška koše, galės apžiūrėti Lietuvos kariuomenės ginkluotės ir technikos ekspoziciją, atstatytą Lietuvos partizanų vyriausiosios vadavietės bunkerį ir parodą „Atiduok Tėvynei, ką privalai“. Partizanų uniformas vilkintys istorijos rekonstruktoriai stilizuotame bunkeryje inscenizuos kasdienį partizanų gyvenimą ir buitį.

Lazdijų r.

Gegužės 17 dieną Lazdijų r. vyks 69 - ųjų Kalniškės mūšio minėjimo iškilmės. Programoje 13.30 numatytas Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė" koncertas, vėliau vyks oficialioji dalis, po jos - kareiviškos košės valgymas.

Renginių organizatorių ir DELFI nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis