Šeimų šventėje - linksmybės nuo ryto iki vakaro

Prieš kelerius metus atliktas UNICEF tyrimas skelbė, kad Lietuvoje tėvai savo vaikams per parą skyrė vidutiniškai 7 minutes dėmesio. 2014 metai paskelbti Šeimų metais, o gegužės 31 dieną Harmony parke (Vazgaikiemyje, Prienų r.) vyks radijo stoties „Žinių radijas" organizuojama Šeimų šventė. Joje kartu su artimiausiais žmonėmis bus galima dalyvauti 30-tyje skirtingų veiklų ir pramogų. Nemokamai.

Šiuolaikiniame informacinių technologijų pasaulyje, kai vis daugiau laiko skiriame socialiniams tinklams nei gyvam bendravimui, veikla kartu su šeimos nariais tampa tokia reta. Tad per edukacines ir žaismingas Šeimų šventės pramogas bus galima vienas kitam dovanoti tai, kas brangiausia - savo laiką ir dėmesį.

Vienas pagrindinių šventės atributų - gėrį nešantys aitvarai, taigi specialiose dirbtuvėse bus galima pasigaminti pačius gražiausius bei aukščiausiai kylančius aitvarus, kuriuos į dangų paleisti padės profesionalai.

Šių metų šventėje daug dėmesio bus skiriama vaikams - jų švietimui, ugdymui, lavinimui ir pramogoms. Mažieji šventės dalyviai galės stebėti ir aktyviai dalyvauti Giliukų ir kitų personažų spektakliuose, kurti žaisliukus bei mokytis origami lankstymo meno.

Šeimų šventės dalyviams pasirodys kinologai su šunimis, o vienas geriausių visų laikų futbolininkų Edgaras Jankauskas ves futbolo treniruotę. Profesionalus treneris Laimontas Rakauskas pasakos apie populiarėjančio šiaurietiško ėjimo ypatumus. Dviračiai, plaukimas, badmintonas, pilatesas, kalanetika ir joga - visus šiuos profesionalių trenerių vedamus užsiėmimus galės išbandyti į šventę atvykusios šeimos.

Šventės metu vyks krepšinio turnyras 3x3, kurio nugalėtojai galės susigrumti su žinomais Lietuvos krepšininkais. Rungtyniauti nusiteikusiems azartiškiems šventės dalyviams bus atviri stalo žaidimų turnyrai.

Kol tėveliai bendraus su draugais, mažųjų lauks jų itin mėgiami batutai, vandens kamuoliai ir kitos pramogos. Veiks mažasis nuotykių parkas, kur vaikai galės išbandyti jėgas laipiodami įvairiomis virvių trasomis, o patyrę skautai pamokys, kaip rišti mazgus, įkurti laužą ar pasistatyti palapinę.

Be to, šventės dalyvių lauks jodinėjimas, šachmatų turnyras, braziliško šokio capoeira pamokos, kūrybinės dirbtuvės ir kitos pramogos.

Visų pramogų metu scenoje dainuos ir šoks įvairūs kolektyvai, o nuo 15 val. į sceną žengs žymūs Lietuvos atlikėjai - Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, Merūnas, Šorena, Vaida Genytė, Aistė Pilvelytė, choras Božolė ir kiti.

Šeimų šventės pradžia - 11 val. Įėjimas ir pramogos - nemokami. Visa šventės programa ir registracija www.seimusvente.lt.

Šeimų šventę organizuoja radijo stotis „Žinių radijas“, šventę globoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Pagrindinis renginio iniciatorius – šeimų ir bendruomenių tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą skatinantys ir remiantys „Senukai“. 

Renginio informaciniai rėmėjai – LNK televizija, informacinis portalas delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis