Koks metų laikas geriausias pradėti vaiką?

Planuojate šeimos pagausėjimą? Tuomet šie patarimai kaip tik jums ir jūsų partneriui.

Atsisakykite kontraceptinių priemonių


Atsisakius kontraceptinių priemonių, jūsų ovuliacija neprasidės iš karto, todėl nepanikuokite, jei per pirmuosius tris mėnesius nepastosite.


Žinokite savo ovuliacijos dieną


Tai metas, kai tikimybė pastoti yra didžiausia. Dažniausiai tai vyksta maždaug 14 dieną nuo jūsų ciklo pradžios. Matuodama savo kūno temperatūrą viso ciklo metu, galite ją tiksliai nustatyti. Iš karto po ovuliacijos kūno temperatūra yra šiek tiek aukštesnė. Stebėkite save ir tiksliai žinosite savo vaisingas ciklo dienas. Jums gali padėti ir ovuliacijos testai, kurių galite rasti vaistinėse. Šių testų privalumas - jie jus perspėja apie artėjančią ovuliaciją prieš 1 - 2 dienas, tad galite tam pasiruošti. Jie remiasi hormonų koncentracija šlapime.


Mylėkitės mažiausiai kas 3 dienas


Patekusi į moters lytinius organus, sperma gali būti gyvybinga iki 72 valandų.


Tinka dauguma pozų!


Kai kurie pataria rinktis misionieriaus pozą, tačiau nėra įrodymų, kad tam tikra poza padeda spermai greičiau pasiekti gimdos kaklelį! Tačiau žinokite, kad poza, kai moteris yra ant partnerio, nėra pati geriausia poza pastojimui, nes gravitacija nepadeda spermai pasiekti trokštamo tikslo.


Pasikiškite pagalvę po sėdyne


Patariama po lytinio akto po sėdyne pasikišti nedidelę pagalvę, kad pakeltumėte klubus ir padėtumėte motulei gamtai, nukreipdama spermą teisinga linkme. Yra sakančių, kad tai bobutės pasakos, tačiau blogiau nuo šio patarimo tikrai nebus, ypač, jeigu planuojate kūdikį. Pabūkite taip apie 20-30 minučių, o po to elkitės kaip įprasta. Jau suteikėte sau didžiausią tikimybę pastoti.


Stebėkite savo mitybą


Sveika mityba padeda vaisingumui. Mažai kalorijų turinčios dietos tikrai padės jums atsikratyti svorio, tačiau jos gali paveikti vaisingumą, tad norėdama pastoti, prieš porą mėnesių atsisakykite bet kokių mitybos suvaržymų.

Per daug cukraus padidina adrenalino gamybą. Tai hormonas, kuris neutralizuoja progesteroną, kuris paruošia gimdą nėštumui. Kava, alkoholis ir tabakas taip pat neigiamai veikia vaisingumą.


Tinkamas sezonas


Vaisingumas kinta priklausomai nuo sezono. Daugiau spermos pasigamina pavasario pradžioje ir rudens pabaigoje. Sperma yra judresnė vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje. Todėl atrodo, kad geriausias metas vyrams pradėti kūdikį yra ruduo ir žiemos pradžia.


Atsipalaiduokite!


Stresas, nerimas ir „nesėkmės" baimė yra vienodai svarios priežastys, sukeliančios pastojimo problemas! Atsipalaiduokite ir leiskite gamtai veikti pačiai. Jei tik ką nutraukėte kontracepciją, klausykite savo kūno ir leiskite jam pačiam iš naujo susikurti savo ritmą. Paklauskite savęs, galbūt tai yra pasąmoninis psichologinis blokas, pasistenkite kaip įmanoma labiau atsipalaiduoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis