Pamatykite: taip iš kūdikių išvaromi velniai FOTO

Neįprasta jau kelis šimtmečius gyvuojanti tradicija Ispanijoje. Netoli Burgos miesto esančiame kaimelyje kasmet suplūsta šimtai turistų, kad pamatytų, kaip iš mažų kūdikių yra išvaromi velniai.

Ši šventė vadinama El Colacho ir iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti šiek tiek makabriška. Velniais persirengę vyrai šokinėja per paguldytus kūdikius ir taip „išvaro iš jų velnius".

TAIP PAT SKAITYKITE:
Garsiausios pasaulio mamos, kurios gimdė namuose
Kai kurias vaikų ligas reikia gydyti ne vaistais: interviu su meno terapeute ir psichologe

Tačiau iš tiesų šis paprotys, šiandien virtęs tik gražiu reginiu, Ispanijoje yra žinomas nuo 1620 metų. Jo metu maži kūdikiai paguldomi gatvėje ant čiužinių ir velniais apsirengę vyrai šokinėja tarp jų.

Reuters/Scanpix

Ir nors ne vieną kartą ši šventė buvo pavadinta „keisčiausia" ar „rizikingiausia", ji išlieka populiari ir sulaukia daug smalsuolių. Tėvų, kurie tokiu būdu nori „išvaryti velnius" iš savo vaikų, taip pat netrūksta.

Anksčiau buvo tikėta, kad toks persirengėlio - velnio šuolis per mažylį atneša pastarajam laimę - jis ateityje bus apsaugotas nuo nesėkmių ir didelių likimo išbandymų.

AFP/Scanpix

Katalikų bažnyčios atstovai nepritaria tokiam ritualui, teigdami, kad nuo nuodėmių mažylį išvaduoja Krikštas, o ne akrobatiniai šuoliai per jų kūnus.

Nuotraukų galerijoje - akimirkos iš šios šventės:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis