3 patarimai tėvams, kurių vaikas pirmą kartą kulniuos į darželį

Psichologė Dovilė Jankauskienė atskleidžia 3 svarbiausius dalykus, kuriuos reikia žinoti tėvams, pirmą kartą vedantiems vaikus į darželį.

Draugauk su auklėtoja!

Tėvai turi labai domėtis darželiu, į kurį ves vaiką, susipažinti ir kuo geriau pažinti būsimą auklėtoją. Nebūtina tapti labai gerais draugais, svarbiausia, kad tėvai galėtų daug dalykų atvirai papasakoti auklėtojai apie vaiką, o ši nesibaimintų patarti, kas padėtų vaikui lengviau apsiprasti darželyje.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Netradicinis patarimas, kaip atpratinti vaiką nuo sauskelnių
5 naujų mamų klaidos

Būtinai papasakokite, kas labiausiai padeda vaikučiui nusiraminti, kaip jis raminasi. Ir tėvams bus ramiau, kai žinos, kad auklėtoja naudos tą ar aną būdą, ir ši jausis tvirčiau.

Būk smulkmeniškas!

Kuo daugiau smulkmenų ir iš pirmo žvilgsnio nesvarbių dalykų aptarsite, tuo geriau jausis vaikas. Antai labai svarbu, kad vaiko drabužėliai būtų patogūs jam pačiam nusirengti ar apsirengti, nes kuo mažiau vaikutis bus nuo kitų priklausomas, tuo bus lengviau.

Kalbant apie visai mažulius, darželyje labai nepatogiu virsta drabužis, kuris namuose yra tiesiog nepamainomas - tai apačioje, ties „klynuku", susegama glaustinukė. Sodindama mažylius ant puodukų auklėtoja visiems jas turi atsegti, paskui užsegti. Tai atima labai daug laiko.

Svarbu režimas!

Labai svarbu, kad vaiką pratinant prie darželio šeimoje būtų laikomasi darželio režimo ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Šie kol kas taip pat turėtų būti ramesni, kad vaikas ne pavargtų nuo įspūdžių ir veiklos, o pailsėtų.

Daugiau patarimų pirmąkart į darželį savo vaiką išleidžiantys tėvai ras naujausiame žurnalo „Tavo vaikas" numeryje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis