Gerą mamą atskirsite pagal šiuos 5 požymius

Tobulų mamų nebūna, apie tai rašėme ne kartą. Kaip būti pakankamai gera mama, kokios ir reikia vaikui, informacijos gausybė. Lengviname jums gyvenimą ir pateikiame trumpą santrauką - 5 požymiai, kad esate gera mama.

Gera mama yra ta, kuri... yra

Šis punktas skamba šiek tiek dviprasmiškai, tačiau iš tiesų viskas labai paprasta. Gera mama yra ta, kuri augina savo vaiką ir atliepia jo poreikius čia ir dabar. Ne ta, kur išvažiuoja už jūrų marių „uždirbti pinigų", ne ta, kuri daro karjerą ir vaiką mato tik miegantį naktį. Taip, gyvenime nutinka visokių situacijų, ir gali būti taip, kad kurį laiką (pavyzdžiui, esate ligoninėje ir negalite pasirūpinti vaiku) jūsų atžalą augins kiti artimi žmonės. Tuomet kiti šio straipsnio punktai yra skirti jiems.

Gera mama yra ta, kuri nuramina ir paguodžia

Tai gana sudėtinga tema, kurios trumpai neišdėstysi, tačiau trumpai drūtai tariant - mama turi mokėti tvarkytis su savo emocijom, būti emociškai stabili, tada ji suteiks gyvybiškai svarbų saugumo jausmą vaikui. Jeigu vaikui susižeidus ar išsigandus, jis nurimsta jūsų glėbyje, jeigu piktą „Nerėk" jums kartais pavyksta pakeisti į „Viskas gerai, aš tave myliu", vadinasi šį punktą jūs išpildote su kaupu. Ir galite skaityti kitą.

Gera mama yra ta, kuri pripažįsta, kad klysta

Tam, kad galėtumėte būti gera mama, jūs turite klysti. Tai - privaloma sąlyga. Jeigu pasaulyje būtų idealių mamų, jų vaikams būtų ne pyragai, nes augdamas šalia tokios tobulybės, vaikas neišmoktų suprasti ir valdyti tokių savo emocijų kaip liūdesys, nuoskauda, pyktis ir pan. Niekada neklysti norinčios mamos kelia sau ir vaikams per didelius reikalavimus. Jų neišpildęs vaikas jaučiasi nevykėliu. Taigi, klysti, suprasti savo klaidas, atsiprašyti ir iš jų pasimokyti yra tai, ko reikia.

Gera mama yra ta, kuri skiria laiko sau

Pirmaisiais gyvenimo mėnesiais kūdikis tampa visos šeimos dėmesio centru, kuriam reikia nuolatinės priežiūros ir pagalbos. Tačiau labai svarbi sąlyga, kad laikui bėgant mama nepamirštų ir savęs, kaip asmenybės. Savo pomėgių, savo svajonių ir siekių. Kad nepamirštų esanti ne tik mama, bet ir žmona, duktė, draugė, kolegė.

Gera mama yra ta, kuri nesigėdija savo jausmų

Tai mama, kuri atpažįsta savo jausmus - pyktį, nuovargį, nerimą, baimę ir kt. Ji supranta, kad visi jausmai - ir teigiami, ir neigiami - yra legalūs, ir nereikia jų bijoti. Tai žinant, nebe toks svarbus tampa aplinkos spaudimas būti „tobula". Ankstyvojo lavinimo mokyklėlės jums atrodo kvailos? Na, ir neikite į jas, verčiau leiskite laiką su vaiku kokybiškai namie. Perkate maisto produktus per akcijas prekybos centruose, o ne madingose ekologiško maisto krautuvėlėse? Patikėkite, jūsų vaikui tai nė motais. Klausykite savo širdies, nes ji dažnai nemeluoja.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis